Labai mėgstu ožkos pieno sūrį, o ką jau kalbėti apie burokėlius. Lamei, šie du ingredientai puikiai dera tarpusavyje, arba kaip sako mano mėgstamo realybės šou apie maisto gaminimą teisėjas – it’s a marriage made in heaven. O šios salotos – labai greitas ir skanus būdas papietauti ar pavakarieniauti.
Reikės (porcijai):
- nedidelio burokėlio (termiškai apdoroto, skanu tiek su virtu, tiek su keptu)
- geros saujos gražgarsčių
- saujelės kedrinių pinijų
- ožkos pieno sūrio (skanu tiek su minkštu, tiek su kietesniu)
- druskos, pipirų, žolelių pagal skonį (tinka bazilikas, raudonėlis)
Padažui:
- šaukštelis balzaminio acto
- šaukštelis alyvuogių aliejaus
- šaukštelis skysto medaus
- šlakelis citrinų sulčių
- druskos, pipirų
Sumaišome padažo ingredientus. Į lekštę beriame gražgarstes, supjaustytą burokėlį, kedrines pinijas, sūrį, apibarstome druska ir pipirais. Apšlaktome padažu. Viskas!
Jei nemėgstate ožkos pieno sūrio dėl jo specifinio kvapo, galite naudoti ir fetą, bent jau man lygiai taip pat skanu.

Socialiniai tinklai: