Humusas yra puikus tuo, kad eksperimentuojant su priedais kiekvieną kartą galima pasigaminti vis kitokio skonio patiekalą.
Ši variancija ganėtinai dažna ir įprasta, tačiau labai gardi.
Reikės:
- 300 g virtų arba konservuotų avinžirnių (prieš gaminant, jų odeles nulupkite)
- 1 v. š. tahini pastos
- druskos, pipirų (pagal skonį)
- skiltelės česnako
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. citrinos sulčių
- 2 v. š. vandens
- žiupsnelio kumino
- gabalėlio fetos sūrio (galima daugiau ar mažiau, pagal skonį, aš dedu apie trečdalį gabalėlio)
- mėtų, petražolių
Gaminimas:
Visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir gerai sutriname. Jei konsistencijos norisi skystesnės, galima įpilti dar šlakelį vandens.
Šis humusas labai skanus kaip užtepas sumuštiniams (ir tinka su įvairiausiais priedais) ar kaip užkandis su šviežiomis daržovėmis, pavyzdžiui, morkų juostelėmis.
Skanaus!

Socialiniai tinklai: