Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
savaitės paruoštukai, sveika  /  15 vasario, 2019

SVEIKIAU | Graikiškas humusas

by Otilija

Humusas yra puikus tuo, kad eksperimentuojant su priedais kiekvieną kartą galima pasigaminti vis kitokio skonio patiekalą. 
Ši variancija ganėtinai dažna ir įprasta, tačiau labai gardi.

Reikės:

  • 300 g virtų arba konservuotų avinžirnių (prieš gaminant, jų odeles nulupkite)
  • 1 v. š. tahini pastos
  • druskos, pipirų (pagal skonį)
  • skiltelės česnako
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 2 v. š. vandens
  • žiupsnelio kumino
  • gabalėlio fetos sūrio (galima daugiau ar mažiau, pagal skonį, aš dedu apie trečdalį gabalėlio)
  • mėtų, petražolių

Gaminimas:
Visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir gerai sutriname. Jei konsistencijos norisi skystesnės, galima įpilti dar šlakelį vandens. 
Šis humusas labai skanus kaip užtepas sumuštiniams (ir tinka su įvairiausiais priedais) ar kaip užkandis su šviežiomis daržovėmis, pavyzdžiui, morkų juostelėmis.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Navigacija tarp įrašų

Belgiški vafliai
SVEIKIAU | Burokėlių salotos su ožkos pieno sūriu

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.