Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
nesaldūs pyragai, sotu, tunas  /  15 vasario, 2019

Tuno pyragas

by Otilija
Įrašų tiradą pradėsiu senu, geru, laiko patikrintu receptu – tuno pyragu!
Jis labai skanus ir paprastas, greitai paruošiamas, o svarbiausia – su daaaaug sūrio (galbūt todėl jį su meile valgo ir tuno nepripažįstantys)! 🧀
Reikės:

Tešlai:
  • 180 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 3 valgomųjų šaukštų šalto vandens
Įdarui:
  • Skardinės tuno savo sultyse
  • 2-3 pomidorų
  • 150 ml grietinėlės
  • 4 kiaušinių (jei labai maži, gali reikėti ir visų 5)
  • 1 didelio svogūno
  • 250–300 g fermentinio sūrio
  • saujelės žalumynų (naudojau petražoles ir krapus)
  • druskos, pipirų

Gaminimas:

Pirmiausia reikės pasiruošti tešlą: sumaišyti druską su miltais, įdėti kambario temperatūros sviestą, užpilti vandens. Viską išminkyti ir padėti į šaldytuvą, kol pasiruošime įdarą.
Susipjaustyti ir pakepti svogūną su žalumynais. Sutarkuoti sūrį, kiaušinius išplakti su grietinėle. Išsitraukus iš šaldytuvo tešlą iškloti ja kepimo indą (visada naudoju silikoninę formą, taip pyragas išsiima be problemų ir nereikia jokių papildomų riebalų ar popieriaus), padengti svogūnais, sudėti tuną, apiberti tarkuotu sūriu ir viską apipilti kiaušinio plakiniu. Ant viršaus išdėlioti pomidorų riekeles, apibarstyti druska ir pipirais. Pyragą pusvalandžiui pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Skanaus! 🍴

P. S. Receptas rastas Saulėtoje virtuvėje (https://www.sauletavirtuve.lt/)

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • nesaldūs pyragai
  • sotu
  • tunas
  • žuvies patiekalai

Navigacija tarp įrašų

Sveiki!
SVEIKIAU | Tirštasis aviečių ir greipfrutų kokteilis

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.