Tešlai:
- 180 g miltų
- 100 g sviesto
- 1/4 šaukštelio druskos
- 3 valgomųjų šaukštų šalto vandens
- Skardinės tuno savo sultyse
- 2-3 pomidorų
- 150 ml grietinėlės
- 4 kiaušinių (jei labai maži, gali reikėti ir visų 5)
- 1 didelio svogūno
- 250–300 g fermentinio sūrio
- saujelės žalumynų (naudojau petražoles ir krapus)
- druskos, pipirų
Gaminimas:
Pirmiausia reikės pasiruošti tešlą: sumaišyti druską su miltais, įdėti kambario temperatūros sviestą, užpilti vandens. Viską išminkyti ir padėti į šaldytuvą, kol pasiruošime įdarą.
Susipjaustyti ir pakepti svogūną su žalumynais. Sutarkuoti sūrį, kiaušinius išplakti su grietinėle. Išsitraukus iš šaldytuvo tešlą iškloti ja kepimo indą (visada naudoju silikoninę formą, taip pyragas išsiima be problemų ir nereikia jokių papildomų riebalų ar popieriaus), padengti svogūnais, sudėti tuną, apiberti tarkuotu sūriu ir viską apipilti kiaušinio plakiniu. Ant viršaus išdėlioti pomidorų riekeles, apibarstyti druska ir pipirais. Pyragą pusvalandžiui pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Skanaus! 🍴
P. S. Receptas rastas Saulėtoje virtuvėje (https://www.sauletavirtuve.lt/)
