Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
garnyras, sotu  /  16 vasario, 2019

GARNYRAS | Skaniausios keptos bulvės

by Otilija

Šis bulvių receptas yra absoliučiai tobulas – bulvės iškepa auksinės, kvapnios ir labai gardžios. Puikus garnyras! O gaminimas – labai paprastas. 

Reikės:

  • nedidelių bulvyčių, neluptų (kiekis savo nuožiūra)
  • šviežio rozmarino
  • druskos, pipirų (pagal skonį)
  • 6–8 česnako skiltelių (atsižvelgiant į bulvių kiekį ir pomėgius)
  • apie 100 g sviesto

Gaminimas:
Bulvytes labai gerai nuplauname, sudedame į puodą, užviriname ir apie penkias minutes paverdame. Vandenį nupilame, bulvytes nugariname, kad būtų sausos. Sudedame jas į sviestu išteptą kepimo indą, apibarstome česnako skiltelėmis (ne smulkintomis), rozmarinu, druska ir pipirais. Šauname į iki 190–200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15–20 min. Ištraukiame, kiekvieną bulvytę šiek tiek sutraiškome (pvz., su bulvių košės grūstuvu), išspaudžiame česnako skilteles, apdėliojame sviesto gabaliukais, pabarstome dar druska ir piprais ir grąžiname į orkaitę, kol bulvytės visiškai iškeps. 
Jei turite, sviestą galite keisti anties taukais – rezultatas bus dar geresnis ir kvapnesnis 🙂

Šis receptas tinka ir didelėms bulvėms, bet jas jau geriau reiktų nuskusti, kepant apversti, ir, žinoma, šiek tiek ilgiau virti bei kepti. Bet kuriuo atveju, rezultatas neturėtų nuvilti. 

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Navigacija tarp įrašų

SVEIKIAU | Burokėlių salotos su ožkos pieno sūriu
Trijų šokoladų tortas

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.