Šis bulvių receptas yra absoliučiai tobulas – bulvės iškepa auksinės, kvapnios ir labai gardžios. Puikus garnyras! O gaminimas – labai paprastas.
Reikės:
- nedidelių bulvyčių, neluptų (kiekis savo nuožiūra)
- šviežio rozmarino
- druskos, pipirų (pagal skonį)
- 6–8 česnako skiltelių (atsižvelgiant į bulvių kiekį ir pomėgius)
- apie 100 g sviesto
Gaminimas:
Bulvytes labai gerai nuplauname, sudedame į puodą, užviriname ir apie penkias minutes paverdame. Vandenį nupilame, bulvytes nugariname, kad būtų sausos. Sudedame jas į sviestu išteptą kepimo indą, apibarstome česnako skiltelėmis (ne smulkintomis), rozmarinu, druska ir pipirais. Šauname į iki 190–200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15–20 min. Ištraukiame, kiekvieną bulvytę šiek tiek sutraiškome (pvz., su bulvių košės grūstuvu), išspaudžiame česnako skilteles, apdėliojame sviesto gabaliukais, pabarstome dar druska ir piprais ir grąžiname į orkaitę, kol bulvytės visiškai iškeps.
Jei turite, sviestą galite keisti anties taukais – rezultatas bus dar geresnis ir kvapnesnis 🙂
Šis receptas tinka ir didelėms bulvėms, bet jas jau geriau reiktų nuskusti, kepant apversti, ir, žinoma, šiek tiek ilgiau virti bei kepti. Bet kuriuo atveju, rezultatas neturėtų nuvilti.
Skanaus!


