Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
desertai, saldu, tortai  /  16 vasario, 2019

Trijų šokoladų tortas

by Otilija

Šis tortas mano gyvenime atsirado vasarą, o po to buvo gamintas dar kelis kartus. Jo skonis tiesiog nepakartojamas, jis sodrus, sotus, tikra šokoladoholiko svajonė. Sugalvojusi jį pagaminti išnaršiau krūvas skirtingų receptų, bet galiausiai rėmiausi Saulėtos virtuvės variantu, kuris, kaip visada, nenuvylė. Pažadu, abejingų jis nepaliks!

Reikės:

Pagrindui:

  • 200 g paprastų šokoladinių sausainių
  • 100 g sviesto, tirpinto

Šokolado sluoksniams:

  • 600 ml grietinėlės (riebios, tinkamos plakti)
  • 200 g juodojo šokolado
  • 200 g pieniško šokolado
  • 200 g baltojo šokolado
  • 150 ml kreminio šviesaus likerio (50 ml x 3)
  • 150 g sviesto (50 g x 3)
  • 24 g želatinos
  • 50 ml grietinėlės želatinai išbrinkinti
  • šilauogių ar kitų mėgstamų uogų patiekti (bent jau mano receptoriai reikalauja kažko rūgštaus su šiuo labai saldžiu ir gardžiu reikalu)

Gaminimas:

1. Pirmiausia pasiruošiame torto pagrindą. Jis labai tradicinis – sausainius susmulkiname maisto trintuvu iki trupinių, užpilame lydytu sviestu, gerai išmaišome ir išklojame mase kepimo formos dugną. Kad vėliau lengviau išsiimtų, prieš tai į formą galite įtiesti kepimo popieriaus.
2. Toliau prasideda atsakingoji dalis – šokoladinių sluoksnių-putėsių gaminimas. Visą želatiną (24 g) užpilame 50 ml grietinėlės ir paliekame išbrinkti. Visą sluoksniams skirtą grietinėlę išplakame iki standumo (neperplakame – jau geriau kiek skystesnė, nei perplakta) ir padedame į šaldytuvą.
3. Pradėsime nuo juodojo šokolado sluoksnio: šokoladą sulaužome skiltelėmis ir kartu su 50 g sviesto dedame į puodą ir kaitiname ant silpnos ugnies, kol gauname vientisą masę. Užgesiname ugnį, į masę dedame trečdalį išbrinkusios želatinos ir greitai išmaišome (geriausia maišyti šluotele), kol želatina visiškai ištirps. Svarbu, kad skystis būtų vientisas, neliktų gumulėlių. Tuomet įmaišome likerį (trečdalį, 50 ml). Galiausiai, dedame trečdalį išplaktos grietinėlės (likusią grąžiname į šaldytuvą) ir lengvai išmaišome. Paruoštą masę supilame ant sausaininio pagrindo ir dedame į šaldytuvą sustingti.
4. Lygiai taip pat paruošiame ir pieniško bei baltojo šokolado sluoksnius. Kiekvieną jų pilame ant jau sustingusio ankstesnio sluoksnio, prieš tai jį šiek tiek paraižę šakute, kad geriau sukibtų.
5. Visiškai sustingusį tortą imame iš formos ir dedame į serviravimo indą. Papuošiame uogomis, šokolado drožlėmis, pjaustome ir mėgaujamės!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Navigacija tarp įrašų

GARNYRAS | Skaniausios keptos bulvės
Greita menkė Florencijos stiliumi

2 comments

  • Dovilė
    29 rugpjūčio, 2020

    Sveiki, ar galima kuom nors pakeisti likerį? Darysiu rugsėjo 1-osios proga vaikams 🙂

    Ačiū

    Reply
    • Otilija
      10 rugsėjo, 2020

      Sveiki 🙂 Atsiprašau už laaaabai pavėluotą atsakymą, nemačiau komentaro 🙂 Jei dar kada ateityje prireiks – likerio galima tiesiog nedėti, nuo to skonis nepablogės 🙂

      Reply

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.