Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
įdarytos daržovės, jautiena, sveika  /  18 vasario, 2019

Cukinijų „tacos“

by Otilija

Kaip labai neapdairi pirkėja, pirmiausia visada prisiperku produktų ir tik tada galvoju, ką su jais nuveikti. Cukinijos gulėjo šaldytuve pavojingai ilgą laiką, tad šį procesą teko paspartinti. Įprastas cukinijų įdarymo būdas su ryžiais, morkomis, svogūnais ir faršu jau buvo atsibodęs, tad akys užkliuvo už šio Ant medinės lentelės recepto. O geriausia dalis ta, kad jis visai ne nuodėmingas!

Taigi, mano interpretacija:

Reikės: 

  • 4 cukinijų
  • 400 g maltos jautienos 
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 0,5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
  • 0,5 šaukštelio kumino
  • 0,5 šaukštelio raudonėlio
  • 200 g konservuotų raudonųjų pupelių (pusė skardinės, galima ir daugiau)
  • 100 g konservuotų kukurūzų
  • 4 v. š. pomidorų padažo ir šaukštas pomidorų pastos
  • čederio sūrio (pagal skonį)
  • avokado
  • laimo
  • graikiško jogurto
  • kelių šviežios kalendros lapelių 
  • druskos, pipirų

Gaminimas:
Pirmiausia pasiruošiame mėsos įdarą ir keptuvėje pakepiname faršą. Jam baigiant kepti sudedame smulkintą svogūną, česnaką, dar kelias minutes patroškiname.
Tuomet sudedame pomidorų padažą ir pastą, suberiame prieskonius (kuminą, aitriąją papriką, raudonėlį, druską ir pipirus pagal skonį), pupeles ir kukurūzus, ir dar 10 minučių troškiname ant silpnos kaitros.
Kol įdaras kepa, pasiruošiame cukinijas: perpjauname išilgai per pusę, šaukštu išskobiame vidų, pabarstome druska ir pipirais.
Į cukinijų laivelius prikrauname baigusio troškintis įdaro ir pašauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-ai minučių.
Po 15 minučių ištraukiame cukinijas, apibarstome tarkuotu čederio sūriu ir pašauname dar 5 minutėms į orkaitę, kol sūris skaniai išsilydys.
Iškepusias cukinijas apibarstome pjaustytu avokadu, smulkintais kalendros lapeliais, apšlakstome laimo sultimis, užsitepame graikiško jogurto ir mėgaujamės.
Šie cukinijų tacos skanu tiek šilti, tiek šalti (labai patogu pasidaro juos valgyti rankomis, kaip tikrus tacos), o graikiškas jogurtas čia prideda tikrai ypatingo skonio ir švelnios tekstūros.
Juk šis patiekalas įtiko net į cukinijas kreiviai žiūrinčiam mano valgytojui, tad receptą išbandyti tikrai verta.:)

 
P.S. Taip, man dabar visiška šitų mėlynų lėkščių manija, iš kitų valgyti nesinori… 🙂 Ar ir jums taip būna?
Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Navigacija tarp įrašų

Varškės ir špinatų keksiukai su lašiša
Itališka bulvių ir makaronų sriuba su pesto padažu

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.