Pusryčiai man – šventas reikalas. Be jų aš tiesiog nefunkcionuoju. Deja, rytais labai mėgstu pamiegoti ir keliuosi kiek įmanoma vėliau, o tai su pusryčių gamyba ir ant padorumo ribos svyruojančiu vėlavimu į darbą nelabai suderinama. Čia į pagalbą ateina pusryčių variantai, kuriuos galima pasiruošti iš vakaro. Šį įprotį išsiugdžiau prieš beveik metus ir kiekvieną darbo savaitę sistemingai laikausi.
Mano pusryčių patiekalų rotacijoje šie keksiukai užima pirmaujančias pozicijas. Maistingi, koketiškai žali ir labai gardūs, o pagaminami per keletą minučių.
Šaltinis: Beatos knyga „Viskas suskaičiuota“
Reikės (4 keksiukams):
- 170 g liesos varškės
- 2 kiaušinių
- 30 g špinatų (didelės saujos)
- 30 g rūkytos lašišos
- druskos, pipirų
- 0,5 šaukštelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
Įjungiame ir iki 170 laipsnių įkaitiname orkaitę.
Varškę, špinatus, kiaušinius ir lašišą sudedame į maisto kombainą. Pagardiname druska ir pipirais, sutriname.
Formeles patepame aliejumi (kai naudoju silikoninę keksiukų formą, aliejaus išvis nereikia) ir supilame keksiukų masę.
Kepame gerai įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Ir viskas! Geros ir darbingos savaitės 🙂

Socialiniai tinklai: