Šis troškinys ne tik puikiai sušildo tokį vėjuotą ir niūrų vakarą, kaip šis, bet ir stiprina bei atgaivina organizmą: juk sudėtyje česnakas, ciberžolė, imbieras… Be to, jis pagaminamas greitai ir yra labai skanus bei sveikas.
Receptą radau Ilkos Rae Adams knygoje Supermaistas ir interpretavau pagal pomėgius.
Reikės:
- 500 g vištienos krūtinėlės
- 2 pomidorų
- 1 mėlynojo svogūno
- 1 raudonosios paprikos
- 200 g šparaginių pupelių (tinka tiek šaldytos, tiek šviežios, bet su šviežiomis skaniau ir žaliau)
- pusės cukinijos
- 4 skiltelių česnako
- 1 v. š. smulkiais kubeliais pjaustyto imbiero
- 100 ml kokosų pieno
- 1 a. š. kajeno paprikos miltelių (tinka ir čili)
- 1 a. š. ciberžolės
- 1 a. š. jūros druskos
- ryžių garnyrui (skaniausia su Basmatti arba Jasmine)
- kelių baziliko lapelių
Gaminimas:
Supjaustome papriką, svogūną, karštu vandeniu nuplikome ir nulupame pomidorus. Juos taip pat supjaustome kubeliais.
Keptuvėje ar troškintuve įkaitiname gerą šaukštą aliejaus, sudedame į keptuvę svogūną bei papriką, smulkintą česnaką ir imbierą. Kelias minutes apkepame, suverčiame pomidorus, dar šiek tiek patroškiname.
Kol čirška daržovės, kubeliais susipjaustome vištieną. Supjaustę dedame į keptuvę troškintis kartu su daržovėmis, suberiame prieskonius.
Sumažiname ugnį ir supilame kokosų pieną. Troškiname 10 minučių.
Galiausiai į keptuvę sudedame pupeles (aš šįkart naudojau šaldytas) ir supjaustytą cukiniją, viską gerai sumaišome, paragaujame, ar netrūksta prieskonių, aštrumo, ir dar 15 minučių kepame.
Kai jau visi namai kvepia rytietiškais prieskoniais, troškinį apibarstome keliais baziliko lapeliais, gesiname ugnį ir skanaujame su ryžiais.
Skanaus ir šilto vakaro!

