Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
lašiša, sotu, žuvies patiekalai  /  24 vasario, 2019

Lašiša su keptomis bulvytėmis ir česnakiniu sviestu

by Otilija

Ak, koks skanus buvo šis patiekalas! Nebuvo laiko net fotografuoti, reikėjo kuo greičiau ragauti. O geriausia dalis ta, kad viskas paruošiama super greitai ir pakanka vieno kepimo indo.

Kol įspūdžiai dar šilti, dalinuosi receptu.

Reikės:

  • 500 g bulvių (pjaustytų skiltelėmis ar nedideliais gabalėliais)
  • šviežio rozmarino
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1,5 a. š. druskos
  • 0,5 a. š. šviežiai maltų pipirų
  • 4 gabalėlių lašišos 
  • 2,5 a. š. smulkinto česnako
  • 1/3 puodelio šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1/2 puodelio lydyto sviesto
  • brokolio
  • 2 a. š. smulkintų šviežių petražolių
  • 2 v. š. balto sauso vyno
  • kelių riekelių citrinos patiekti


Gaminimas:
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Skiltelėmis susipjaustome bulves, išmaišome jas su aliejumi, 0,5 šaukštelio smulinto česnako, 0,5 šaukštelio druskos, ketvirčiu šaukštelio pipirų, keliomis šakelėmis smulkinto šviežio rozmarino. Paskleidžiame bulves ant kepimo skardos ir pašauname į orkaitę. Kepame apie 15–20 minučių (priklauso nuo gabalėlių dydžio), kol švelniai parus ir šiek tiek suminkštės.
3. Lašišos gabalėlius tolygiai ištriname 1,5 šaukštelio česnako ir smulkintomis petražolėmis.
4. Kai bulvės pakepa nurodytą laiką, ištraukiame jas iš orkaitės, nustumiame į vieną skardos šoną, centre paklojame lašišos gabalėlius, o kitame šone – pjaustytus brokolio žiedynus.
5. 2/3 citrinos sulčių sumaišome su puse kiekio lydyto sviesto, apipilame gautu užpilu brokolius ir lašišą (galima ir ant bulvių, jei norisi, arba galima ant bulvių tiesiog uždėti šiek tiek sviesto – jos gausis dar traškesnės ir dar patraukliau auksinės). Pabarstome likusia druska ir pipirais.
Grąžiname viską į orkaitę ir kepame dar apie 10 minučių.
6. Kol maistas kepa, pasiruošiame česnakinio sviesto padažą: sumaišome likusį sviestą, citrinos sultis, baltą sausą vyną, sudedame likusį česnaką. Jei mėgstate, galite įdėti ir dar šiek tiek smulkintų petražolių.
7. Lašišai iškepus, traukiame patiekalą iš orkaitės. Tiekiame su keliomis citrinos riekelėmis, apipilame česnakinio sviesto padažu. Aš prie lašišos labai mėgstu vyšninius pomidoriukus, tad greta brokolių patiekiau ir jų.

Štai ir viskas – skanaus!

Beje, visus prieskonius (česnaką, petražoles, rozmariną, druską, pipirą) galite drąsiai dėti iš akies, pagal skonį, visgi kiekiai nurodyti tik orientaciniai. O ir pati sudėjau tikrai daugiau česnako ir petražolių, nes tai vieni mėgstamiausių mano prieskonių 🙂

Geros ir darbingos artėjančios savaitės!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Navigacija tarp įrašų

Labai nuodėmingas „Baileys“ tortas
SVEIKIAU | Riešutų sviestu įdaryti obuoliai

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.