Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
desertai, saldu  /  26 vasario, 2019

SVEIKIAU | Riešutų sviestu įdaryti obuoliai

by Otilija

Desertai, ne paslaptis, yra mano silpnybė. Jei kartais pavyksta surasti kokią sveikesnę (šį žodį vartoju liberiai, visgi pats žodis desertas yra ganėtina priešprieša sveikam gyvenimo būdui) alternyvą – būtinai ją išbandau.
Iš įprasto nežinojimo, ko gi čia skanaus pasigriebus, ir iš didelio reikalo ištuštinti užssitovėjusį riešutų sviesto stiklainį, šiandien gimė šis gardus desertas.

Reikės:

  • 3 obuolių
  • 6 šaukštų riešutų sviesto
  • šiek tiek tirpinto sviesto
  • truputį juodo šokolado (lydyto, glajui)
  • mėgstamų pabarstukų, jei norisi


Gaminimas:
Obuolius pjauname per pusę ir išvalome: išimame sėklytes ir šerdis. Mikrobangėje ar ant viryklės išsilydome riekelę sviesto, juo aptepame obuolių puseles ir kišame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-ai minučių. Obuoliams apkepus juos ištraukiame, dedame į išpjovas po gerą šaukštą riešutų sviesto ir grąžiname į orkaitę dar 5 minutėms (gali trukti ir trumpiau ar ilgiau, priklausomai nuo obuolių dydžio).

Iškepusius obuolius apšlakstome lydytu juodu šokoladu, pasigardiname pabarstukais (aš naudojau  M&Ms’us). Ir viskas, mėgaujamės – beveik be sąžinės graužaties (jei nepersistengėm su priedais😁)!

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Navigacija tarp įrašų

Lašiša su keptomis bulvytėmis ir česnakiniu sviestu
Perlinių kruopų troškinys su pomidorais ir fetos sūriu

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.