Desertai, ne paslaptis, yra mano silpnybė. Jei kartais pavyksta surasti kokią sveikesnę (šį žodį vartoju liberiai, visgi pats žodis desertas yra ganėtina priešprieša sveikam gyvenimo būdui) alternyvą – būtinai ją išbandau.
Iš įprasto nežinojimo, ko gi čia skanaus pasigriebus, ir iš didelio reikalo ištuštinti užssitovėjusį riešutų sviesto stiklainį, šiandien gimė šis gardus desertas.
Reikės:
- 3 obuolių
- 6 šaukštų riešutų sviesto
- šiek tiek tirpinto sviesto
- truputį juodo šokolado (lydyto, glajui)
- mėgstamų pabarstukų, jei norisi
Gaminimas:
Obuolius pjauname per pusę ir išvalome: išimame sėklytes ir šerdis. Mikrobangėje ar ant viryklės išsilydome riekelę sviesto, juo aptepame obuolių puseles ir kišame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-ai minučių. Obuoliams apkepus juos ištraukiame, dedame į išpjovas po gerą šaukštą riešutų sviesto ir grąžiname į orkaitę dar 5 minutėms (gali trukti ir trumpiau ar ilgiau, priklausomai nuo obuolių dydžio).
Iškepusius obuolius apšlakstome lydytu juodu šokoladu, pasigardiname pabarstukais (aš naudojau M&Ms’us). Ir viskas, mėgaujamės – beveik be sąžinės graužaties (jei nepersistengėm su priedais😁)!
Skanaus!
