Būna dienų, kai reikia pailsėti nuo mėsos, nuo stovėjimo prie puodų, nuo pjaustymo… Šis patiekalas puikiai tam tinka. Paprastas, neįmantrus, bet šiltas ir labai jaukus.
Receptas iš Ant medinės lentelės.
Reikės:
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- 5 česnako skiltelių
- 2 skardinių smulkintų pomidorų savo sultyse (800 g)
- 250 g perlinių kruopų
- citrinos
- 0,5 a.š. rūkytos paprikos
- 0,25 a. š. čili dribsnių
- 0,5 a.š. džiovinto čiobrelio
- 1 a. š. cukraus
- 1 a. š. druskos
- juodųjų pipirų
- 200 ml vandens
- 200 g fetos
- saujos petražolių
Gaminimas:
Šio patiekalo gaminimas yra labai greitas ir paprastas.
Ant aliejaus pakepiname smulkintas česnako skilteles; joms kiek apskrudus, suberiame prieskonius: rūkytą papriką, čili dribsnius, čiobrelius, cukrų, druską. Įtarkuojame šiek tiek citrinos žievelės (kelis šaukštelius). Pakepiname, kol pakvips.
Tuomet į keptuvę supilame pomidorus, vandenį, perlines kruopas. Palaukiame, kol užvirs, pradės burbuliuoti, sumažiname ugnį ir uždengiame. Paliekame valandą troškintis.
Valandai baigiantis, susmulkiname saujelę petražolių ir pusę fetos sūrio, suberiame į troškinį, gerai išmaišome. Pagardiname pipirais, paragaujame ir patikriname, ar netrūksta prieskonių.
Tiekdami apibarstome porcijas likusiu fetos sūriu.
Skanaus!



Socialiniai tinklai: