Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
kruopos, sotu, sveika, troškiniai  /  27 vasario, 2019

Perlinių kruopų troškinys su pomidorais ir fetos sūriu

by Otilija

Būna dienų, kai reikia pailsėti nuo mėsos, nuo stovėjimo prie puodų, nuo pjaustymo… Šis patiekalas puikiai tam tinka. Paprastas, neįmantrus, bet šiltas ir labai jaukus.

Receptas iš Ant medinės lentelės.

Reikės:

  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 5 česnako skiltelių
  • 2 skardinių smulkintų pomidorų savo sultyse (800 g)
  • 250 g perlinių kruopų
  • citrinos
  • 0,5 a.š. rūkytos paprikos
  • 0,25 a. š. čili dribsnių
  • 0,5 a.š. džiovinto čiobrelio
  • 1 a. š. cukraus
  • 1 a. š. druskos
  • juodųjų pipirų
  • 200 ml vandens
  • 200 g fetos
  • saujos petražolių
Gaminimas:
Šio patiekalo gaminimas yra labai greitas ir paprastas. 
Ant aliejaus pakepiname smulkintas česnako skilteles; joms kiek apskrudus, suberiame prieskonius: rūkytą papriką, čili dribsnius, čiobrelius, cukrų, druską. Įtarkuojame šiek tiek citrinos žievelės (kelis šaukštelius). Pakepiname, kol pakvips.
Tuomet į keptuvę supilame pomidorus, vandenį, perlines kruopas. Palaukiame, kol užvirs, pradės burbuliuoti, sumažiname ugnį ir uždengiame. Paliekame valandą troškintis.
Valandai baigiantis, susmulkiname saujelę petražolių ir pusę fetos sūrio, suberiame į troškinį, gerai išmaišome. Pagardiname pipirais, paragaujame ir patikriname, ar netrūksta prieskonių.
Tiekdami apibarstome porcijas likusiu fetos sūriu.
 
Skanaus! 
 
Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • kruopos
  • perlinės kruopos
  • troškiniai

Navigacija tarp įrašų

SVEIKIAU | Riešutų sviestu įdaryti obuoliai
Avokadas, įdarytas kiaušiniu

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.