Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
salotos, vištiena  /  5 kovo, 2019

Vištienos kepsnelis + daržovių salotos su šilta cukinija

by Otilija

Cukinija yra mano mylimiausia daržovė, todėl nežinodama, ką pasigaminti, visada griebiuosi jos. Šis patiekalas – puiki greitos vakarienės idėja. Vištiena čia veikiau tik dėl vaizdo (ir dėl Lauryno, nes patiekalas be mėsos jam nesiskaito patiekalu), tikroji žvaigždė čia yra gardžios salotos.

  • Reikės:
  • 4 vištienos filė kepsnių (išmuštų pačių arba nusipirktų jau paruoštų)
  • mėgstamų prieskonių filė marinavimui: česnako miltelių, garstyčių miltelių, kario, druskos, pipirų
  • šaukšto majonezo
  • cukinijos
  • vyšninių pomidorų
  • agurko
  • salotų (gali būti špinatai, gražgarstės, bet kokia jūsų mėgstama žaluma)
  • nedidelis gabalėlis fetos sūrio
  • šaukšto balazaminio acto (salotų padažui)
  • šaukšto alyvuogių aliejaus (salotų padažui)
  • trupučio sviesto (cukinijoms kepti)

Užsimarinuojame vištieną: kepsnelius ištriname majonezu ir prieskonių mišiniu, pasidedame į šaldytuvą.

Cukiniją supjaustome maždaug 1 cm storio riekelėmis, susidedame ant lentelės ir iš vienos pusės pabarstome druska (kad šiek tiek išleistų vandenį, bet nepadauginam – cukinija labai imli druskai). Paliekame kelioms minutėms pastovėti.
Pasiruošiame šviežiąją salotų dalį: klojame salotas, perpus supjaustome vyšninius pomidorus, agurką – gabalėliais, pabarstome viską pipirais (sūrumo pakaks nuo fetos sūrio ir cukinijų).
Įkaitiname keptuvėje truputį alyvuogių aliejaus, sudedame kepsnelius ir paskrudiname po keletą minučių iš abiejų pusių (laikas, aišku, priklauso nuo jūsų kepsnelių storio).
Kitoje keptuvėje išlydome gabalėlį sviesto, įkaitiname iki vidutinės kaitros ir klojame kepti cukinijas druskuota puse į viršų. Kepame dvi-tris minutes, tuomet apverčiame ir dar kelias minutes pakepame.

Galiausiai susirenkame vakarienę: ant jau paruoštų žalumynų klojame šiltus cukinijų gabaliukus, barstome trupintu fetos sūriu ir apšlakstome alyvuogių aliejumi, sumaišytu su balzaminiu actu. Tiekiame vištieną ir mėgaujamės!

Vištienos kepsnelis ir daržovių salotos
Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • cukinija
  • salotos
  • vištiena

Navigacija tarp įrašų

SVEIKIAU | Labai kokosiniai blyneliai
Suvožtinis su avokadu ir keptu kiaušiniu

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.