Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
jautiena, sotu  /  7 kovo, 2019

Tacos su jautiena

by Otilija

Sveikuoliškų tacos receptu jau dalinausi, o dabar metas rimtajam😀 Šis patiekalas, kaip ir visi mano mėgstamiausi patiekalai, atviras interpretacijai. Ingredientus galite keisti pagal pomėgius, poreikius ar tai, kas guli šaldytuve. Neapsieisite tik be mėsos (nebent norite vegetariško varianto, tam yra nemažai alternatyvų) ir taco laivelių. Na, ir gvakamolės!

Reikės:

  • 400-450 g jautienos faršo (išeis apie 10 tacos)
  • 10 tacos laivelių
  • Prieskonių pagal skonį: raudonėlio, kumino, kajeno paprikos arba čili, česnako, druskos, pipirų
  • svogūno
  • mėgstamų salotų
  • pomidoro
  • kietojo sūrio, tarkuoto
  • liesos grietinės arba graikiško jogurto
  • Taco padažo (pasirinktinai, nebūtina)

Gvakamolei:

  • 2 gerai prinokusių avokadų
  • 1 pomidoro
  • 1 mėlynojo svogūno
  • kelių skiltelių česnako
  • 1 žaliosios citrinos (laimo) sulčių
  • druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Šio patiekalo gaminimas paprastas ir greitas kaip dukart du, todėl jis tobulas vakarui, kai norisi pasilepinti, bet nepervargti virtuvėje.

Susmulkiname svogūną ir česnaką, pakepiname juos trumpai keptuvėje, tuomet sudedame faršą. Šiek tiek patroškiname, sudedame prieskonius (raudonėlį, kuminą, druską, pipirus, kajeno papriką ir kitus mėgstamus – turi būti švelniai aštru ir labai kvapnu).

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

Pasiruošiame gvakamolę: sutriname du gerai prinokusius avokadus, labai smulkiais kubeliais supjaustome pomidorą ir svogūną, beriame juos į trintą avokadą, įtreškiame česnaką, sudedame druską, pipirus, įspaudžiame laimo sultis. Labai gerai išmaišome, jei reikia, dar vos patriname, kad gautųsi vientisa masė. Dedame į šaldytuvą, kol prireiks.

Susipjaustome pomidorą, kurį barstysime į tacos, nusiplauname ir pasiruošiame salotas (t. y. susmulkiname, jei lapai stambūs).

Tacos laivelius kišame į įkaitintą orkaitę 5 minutėms.

Faršui iškepus ir taco laiveliams pašilus, susirenkame savo tacos: imame laivelį, krauname į jį faršą, salotas, pomidorą, apsibarstome sūriu. Jei norime, kad sūris išsilydytų, prikrovus galime dar minutei grąžinti į orkaitę, bet tikrai nebūtina. Valgydami tepame ant tacos šiek tiek grietinės ar graikiško jogurto, kraunam ar mirkom į gvakamolę ir pašlakstome Taco padažu (jo rasite visose didesnėse parduotuvėse). Tikra Meksikos virtuvės šventė namie!

  • Tacos su padažais
  • Tacos
Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Jautiena
  • Meksikos virtuvė

Navigacija tarp įrašų

Suvožtinis su avokadu ir keptu kiaušiniu
Kiaulienos sprandinės kepsniai su pomidorais ir pievagrybiais

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.