Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
greitas maistas, lašiša, picos, sotu  /  11 kovo, 2019

SVEIKIAU | Greita speltų miltų pica su lašiša

by Otilija

Pica yra vienas iš patiekalų, kurių niekaip negalėčiau atsisakyti. Tiek variacijų, taip patogu valgyti, o svarbiausia – sūris ir dar kartą sūris. Deja, visa tai su meile nusėda ant mano gelbėjimosi rato, todėl kartas nuo karto imu ieškoti sveikesnių alternatyvų. Ši speltų miltų pica yra tai, ko reikia – sveikesnė, lengviau virškinama, tačiau tokia pat skani ir žaisminga. Speltų miltai apsikritai yra verti atskiro įrašo, kadangi jie yra vienas iš tų produktų, kuriuos verta turėti savo lentynoje. Be to, jie gali kuo puikiausiai pakeisti kur kas mažiau maistingus įprastus kvietinius miltus.

Receptas pagal Jamie Oliver.

Mums reikės:

Pagrindui:

  • 200 g viso grūdo speltų miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 0,5 a. š. jūros druskos
  • 0,25 a. š. cukraus
  • 100 ml pasukų
  • 100 ml vandens
  • 1 v. š. augalinio aliejaus (geriausia saulėgrąžų arba rapsų)
  • 1 kiaušinio

Picai:

  • 50 g rukolos
  • 150 g rūkytos lašišos
  • 2 raudonųjų svogūnų
  • šiek tiek sviesto
  • kelių šaukštų kaparėlių (jei mėgstate)
  • 150 g rikotos sūrio
  • kelių šaukštų smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
  • citrinos (patiekti)

Gaminimas:

  1. Sausus pagrindo ingredientus (miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius) išmaišome.
  2. Kitame dubenyje švelniai išplakame šaukštą aliejaus, kiaušinį, vandenį ir pasukas.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.
  4. Į sausus ingredientus supilame drėgnų ingredientų plakinį ir gerai išmaišome. Jei tešla per skysta, pilame dar miltų (nežinau, dėl kiaušinio dydžio ar dėl to, kad pyliau iš akies, man miltų teko dėti beveik trečdaliu daugiau, nei pagal pradinį receptą). Turi gautis normali, nelipni picos pagrindo tešla.
  5. Tešlą išminkome, plonai iškočiojame (ji tikrai kils) ir dedame ant kepimo skardos. Pabadome šakute.
  6. Kišame į orkaitę 15-ai minučių.
  7. Kol padas kepa, smulkiai supjaustome ir ant sviesto pakepiname svogūnus.
  8. Susmulkiname lašišą.
  9. Padui iškepus, traukiame jį iš orkaitės ir aptepame rikota.
  10. Dedame priedus: svogūnus, lašišą, dosniai rukolos, kaparėlių, šiek tiek tarkuoto sūrio ir grąžiname dar kokiai minutei į karštą orkaitę (bet ne ilgam, nes rukola labai suvys. O šiaip, rukolą galima užbarstyti ir prieš pat valgant).
  11. Pjaustome ir tiekame su citrina. Apšlakstome citrinos sultimis ir ragaujame.

Skanaus!

Pagrindui

Pagrindas paruoštas
Dedam priedus
Daaaaaaug rukolos
Kątik iš orkaitės
Niaaaam
Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • greitas maistas
  • Lašiša
  • Pica
  • sotu

Navigacija tarp įrašų

Kiaulienos sprandinės kepsniai su pomidorais ir pievagrybiais
Makaronai su kumpiu ir žaliomis daržovėmis

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.