Šiandien mano blog’e pirmasis (bet tikrai ne paskutinis, nes savaitgalį teko pasimėgauti labai puikiais namiškių patiekalais, kuriais mielai pasidalinsiu) svečio receptas. Dalinuosi firminio Lauryno patiekalo – kiaulienos sprandinės kepsnių su pomidorais ir pievagrybiais – receptu. Jis paprastas, greitas, o ir šansų susimauti nėra – tereikia skanios mėsos. Taigi, pradedam!
Reikės (6-8 kepsniams):
- 800 g kiaulienos sprandinės
- 2 pomidorų
- 100 g pievagrybių
- 200 g sūrio (tinka praktiškai bet koks, tiek paprastas fermentinis, tiek kietasis, pvz., Džiugo)
- kelių šaukštų majonezo
- šaukšto alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitiname iki 185 laipsnių.
- Mėsos gabalą supjaustome maždaug 1 cm storio gabalėliais, juos šiek tiek pamušame iš abiejų pusių, įtriname druska ir pipirais pagal skonį.
- Kepimo skardą patepame alyvuogių aliejumi, suguldome ant jos kepsnius.
- Pomidorus ir pievagrybius susipjaustome plonais, dailiais griežinėliais.
- Klojame ant kepsnių po sluoksnį pievagrybių, tuomet – po sluoksnį pomidorų. Kišame į orkaitę maždaug 20-čiai minučių.
- Sutarkuojame sūrį ir sumaišome su keliais šaukštais majonezo.
- 20-čiai minučių praėjus ištraukiame kepsnius, jų viršų padengiame sūrio ir majonezo mase ir grąžiname į orkaitę dar 10-15 minučių.
Štai ir viskas! Šįkart valgėme su gaiviomis daržovių salotomis ir saldžių bulvių koše.
Skanaus!



Socialiniai tinklai: