Nors žiema ir pasitraukė, organizmą pastiprinti imbiero is citrinos mišiniu vis dar neprošal. O jei dar tokiame patraukliame derinyje…
Visi, kam pasakojau apie šį tirštąjį kokteilį, skėsčiojo pečiais. Bet patikėkite manimi – skonis tikrai puikus ir ingredientai nerealiai dera! Imbiero aštrumo ar citrinos rūgštelės per daug nesijaučia, viskas susilieja į darnią visumą su saldžiu ananasu. O geriausia dalis yra jo universalumas – šį kokteilį nesunkiai konvertuosite į vaisinį šerbetą.
Reikės:
- 1 nedidelio ananaso
- 2 cm imbiero šaknies
- 1 citrinos
- 350 ml pieno (aš naudojau augalinį, migdolų, bet tinka ir gyvūlinis, kiekį galite reguliuoti pagal norimą kokteilio tirštumą)
Gaminimas:
Kubeliais smulkintą ananasą ir smulkiai sutarkuotą imbiero šaknį dedame į maisto smulkintuvą ar kokteilių plaktuvą. Įspaudžiame 1 citrinos sultis, užpilame pienu ir gerai sutriname.
Jei norime šerbeto, pieno pakaks 100 ml (o norint galima ir išvis nedėti). Viską lygiai taip pat sutriname ir kišame į šaldiklį, kol išorė gerai sustings, o vidus liks minkštas. Tik neužmirškite šaldiklyje per ilgai! 🙂
Skanaus!

