Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
Graikijos virtuvė, jautiena, patiekalai iš faršo, ryžiai, sotu  /  14 kovo, 2019

Jautienos kukuliai su citrininiu ryžių plovu ir tzatziki

by Otilija

Turiu pasakyti, kad šis patiekalas, iš pažiūros toks eilinis ir paprastas, yra tikra skonių bomba. Mane tiesiog sužavėjo citrininis ryžių plovas, turbūt nuo šiol labai dažnai gaminsiu tokį garnyrą. O ir paruošimas labai nesudėtingas ir gana greitas, nors patiekalą sudaro trys skirtingi elementai.

Patiekalą radau Bake in heels.

Mums reikės:

Kukuliams:

  • 500 g maltos jautienos
  • 1 kiaušinio
  • 1 a. š. maltų svogūnų granulių
  • 0,5 a. š. česnako miltelių (arba trinto česnako)
  • 1 a. š. kumino
  • 1 a. š. raudonėlio
  • 1 v. š. kapotų šviežių petražolių
  • 1 v. š. džiūvesėlių
  • druskos, pipirų pagal skonį

Tzatziki:

  • 1 puodelio graikiško jogurto
  • 1 puodelio tarkuoto arba smulkiai pjaustyto agurko
  • 2–3 česnako skiltelių, smulkintų
  • 2 a. š. citrinų sulčių
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų

Citrininiam ryžių plovui:

  • 250 g basmati ryžių
  • 450 ml sultinio (jei matuosite, pvz., puodeliu, ryžių ir skysčio proporcija turi būti 1:1,5)
  • tarkuotos citrinos žievelės (maždaug 0,5 citrinos)
  • 1 a. š. ghee sviesto (arba riekelė paprasto)
  • 1 svogūnas
  • 1 lauro lapas
  • 0,5 a. š. ciberžolės
  • druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Pirmiausia pasiruošiame ir į šaldytuvą atidedame tzatziki: visus ingredientus sumaišome, paragaujame, ar nieko netrūksta. Man, pavyzdžiui, dar trūko rūgštelės 🙂 Jei agurkai labai vandeningi, prieš dėdami juos gerai nuspaudžiame.
  2. Pasiruošiame kukulius: visus ingredientus sumaišome, išminkome, suformuojame kukulius ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių.
  3. Kol kukuliai kepa, pasiruošiame ryžių plovą. Pirmiausia susipjaustome svogūną, pakepiname jį ant šaukšto sviesto.
  4. Svogūnui kiek paskrudus, sudedame į keptuvę ryžius. 3–4 minutes maišydami kepame.
  5. Supilame į keptuvę sultinį, sudedame tarkuotą citrinos žievelę, ciberžolę, lauro lapą, užviriname. Įberiame druskos, pipirų, uždengiame dangčiu, primažiname ugnį ir 15 minučių troškiname. Jei kartais pritrūktų skysčio, galima įpilti papildomai.
  6. Traukiame tzatziki iš šaldytuvo, kukulius – iš orkaitės ir tiekiame kartu su ryžiu plovu.

Skanaus!

Skanaus!
Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Graikijos virtuvė
  • Jautiena
  • patiekalai iš faršo
  • ryžiai
  • sotu

Navigacija tarp įrašų

SVEIKIAU | Ananasinis smūtis su imbieru ir citrina
Pusryčių omletas su šonine, pievagrybiais ir daržovėmis

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.