Šis patiekalas man yra labai sotus, labai skanus, ranka į jį tiesiasi visada, kai norisi kažko tikrai naminio ir jaukaus. Žodžiu, puikus comfort food, jei irgi maiste kartais ieškote paguodos 🙂 Norintiems sveikesnio ir lengvesnio varianto, siūlyčiau bulvinę kepurę keisti į saldžiųjų bulvių ar kalafiorų viršų, praleisti sūrį. Kad ir kokią variaciją pasirinksite, tikrai nesigailėsite.
Reikės:
- 500 g jautienos faršo
- 1 svogūno
- 3 morkų
- 2 salierų stiebų
- pusės a. š. džiovintų čiobrelių
- poros lauro lapų
- 2 v. š. sojos padažo
- 3 skiltelių česnako
- 2 v. š. Vorčesterio padažo
- 1 v. š. balzaminio acto
- 3 v. š. pomidorų pastos
- druskos, pipirų pagal skonį
- 400 ml sultinio (tinka ir paprasčiausias vanduo)
Bulvinei kepurei:
- apie 10 vidutinio dydžio bulvių
- šlakelio pieno
- 40 g sviesto
- 100 g tarkuoto sūrio
Gaminimas:
- Pirmiausia pasiruošiame faršo masę: ant šlakelio aliejaus pakepiname smulkintą svogūną, sudedame faršą, apkepiname.
- Faršui kiek apkepus sudedame kubeliais pjaustytas morkas, saliero stiebus, smulkintą česnaką, čiobrelius, druskos ir pipirų pagal skonį.
- Viską patroškiname apie 10 min, tada sudedame sumaišytus skystuosius priedus: balzaminį actą, sojų ir Vorčesterio padažus, pomidorų pastą.
- Į mišinį supilame sultinį (arba vandenį) ir troškiname, kol visas skystis išgaruos.
- Kol faršas troškinasi, ruošiame bulves: nuskutame, supjaustome gabaliukais, išverdame.
- Išvirusias bulves sugrūdame su sviestu ir šlakeliu pieno, sudedame sūrį. Košė neturi būti skysta, tad trinant nereikėtų persistengti.
- Galiausiai, pilame į kepimo indą išsitroškinusį faršą su daržovėmis, viršų užklojame bulvių koše (nebūtina tepti tvarkingai, galite palikti bangelių – iškepus atrodys tik žaismingiau ir labiau gundančiai :)).
- Šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 min, kol apskrus bulvinis viršus.
- Tiekiame su mėgstamais priedais. Aš labai mėgstu su marinuotais agurkais, o jei dar šalia stiklinė kefyro…Vaikystę ir prosenelės keptas bulves primenantis derinys 🙂
Skanaus!






Socialiniai tinklai: