Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
apkepai, bulvių patiekalai, jautiena, nesaldūs pyragai, patiekalai iš faršo, sotu  /  17 kovo, 2019

Piemenėlių pyragas

by Otilija

Šis patiekalas man yra labai sotus, labai skanus, ranka į jį tiesiasi visada, kai norisi kažko tikrai naminio ir jaukaus. Žodžiu, puikus comfort food, jei irgi maiste kartais ieškote paguodos 🙂 Norintiems sveikesnio ir lengvesnio varianto, siūlyčiau bulvinę kepurę keisti į saldžiųjų bulvių ar kalafiorų viršų, praleisti sūrį. Kad ir kokią variaciją pasirinksite, tikrai nesigailėsite.

Reikės:

  • 500 g jautienos faršo
  • 1 svogūno
  • 3 morkų
  • 2 salierų stiebų 
  • pusės a. š. džiovintų čiobrelių
  • poros lauro lapų
  • 2 v. š. sojos padažo
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 v. š. Vorčesterio padažo
  • 1 v. š. balzaminio acto
  • 3 v. š. pomidorų pastos
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • 400 ml sultinio (tinka ir paprasčiausias vanduo)

Bulvinei kepurei:

  • apie 10 vidutinio dydžio bulvių
  • šlakelio pieno
  • 40 g sviesto
  • 100 g tarkuoto sūrio

Gaminimas:

  1. Pirmiausia pasiruošiame faršo masę: ant šlakelio aliejaus pakepiname smulkintą svogūną, sudedame faršą, apkepiname.
  2. Faršui kiek apkepus sudedame kubeliais pjaustytas morkas, saliero stiebus, smulkintą česnaką, čiobrelius, druskos ir pipirų pagal skonį.
  3. Viską patroškiname apie 10 min, tada sudedame sumaišytus skystuosius priedus: balzaminį actą, sojų ir Vorčesterio padažus, pomidorų pastą.
  4. Į mišinį supilame sultinį (arba vandenį) ir troškiname, kol visas skystis išgaruos.
  5. Kol faršas troškinasi, ruošiame bulves: nuskutame, supjaustome gabaliukais, išverdame.
  6. Išvirusias bulves sugrūdame su sviestu ir šlakeliu pieno, sudedame sūrį. Košė neturi būti skysta, tad trinant nereikėtų persistengti.
  7. Galiausiai, pilame į kepimo indą išsitroškinusį faršą su daržovėmis, viršų užklojame bulvių koše (nebūtina tepti tvarkingai, galite palikti bangelių – iškepus atrodys tik žaismingiau ir labiau gundančiai :)).
  8. Šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 min, kol apskrus bulvinis viršus.
  9. Tiekiame su mėgstamais priedais. Aš labai mėgstu su marinuotais agurkais, o jei dar šalia stiklinė kefyro…Vaikystę ir prosenelės keptas bulves primenantis derinys 🙂

Skanaus!

Svarbu troškinti, kol neliks skysčio.
Faršas keliauja į kepimo indą
Klojame bulvinę kepurę
Kątik iš orkaitės 🙂
Skanaus 🙂 O bulvių nepagailėjau…
Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • apkepai
  • bulvių patiekalai
  • Jautiena
  • nesaldūs pyragai
  • patiekalai iš faršo
  • sotu

Navigacija tarp įrašų

Pusryčių omletas su šonine, pievagrybiais ir daržovėmis
Kuskusu ir cukinija įdarytos paprikos

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.