Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
apkepai, kiauliena, makaronai, patiekalai iš faršo  /  20 kovo, 2019

Faršu ir pievagrybiais įdaryti ir užkepti canelloni makaronai

by Otilija

Kai iš kameros ištraukiau puikaus, močiutės įduoto naminio kiaulienos faršo gabalą, Lauryno akys sužibo – ar pagaliau bus kotletukų? 😀 Keista (?), bet tai praktiškai mėgstamiausias jo patiekalas. O aš kotletukams visai neprijaučiu… Tad ir šį kartą ranka mieliau tiesėsi į makaronus, nei į seną gerą lietuviškos virtuvės klasiką. Rezultatas – sotus, labai mėsingas ir ganėtinai fotogeniškas. Recepte pateiksiu reikalingus bazinius kiekius, bet pati savuosius kiek pasikoregavau pagal faršo gabalo dydį ir turimą kepimo indą.

Receptą radau čia.

Reikės:

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus (kepimui)
  • 1 didelio svogūno
  • 4–5 skiltelių česnako
  • 400 g liesesnio kiaulienos faršo
  • 1 a. š. džiovinto rozmarino
  • 1 a. š. džiovinto čiobrelio
  • 1 a. š. džiovinto baziliko
  • 250 g pievagrybių
  • 200 ml raudono sauso vyno
  • 1 v. š. pomidorų pastos
  • 300 ml grietinės (geriausia vidutinio riebumo)
  • 18 canelloni vamzdelių
  • 400 g (skardinė) konservuotų, smulkintų pomidorų
  • 100–200 g. tarkuoto parmezano ar bet kokio fermentinio ar kietojo sūrio (viršui apibarstyti, tad kiekis priklauso nuo kepimo indo)
  • saujelė šviežios, kapotos petražolės

Gaminimas:

  1. Susipjaustome svogūną, susmulkiname česnako skilteles ir pievagrybius.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
  3. Keptuvėje, ant šaukšto aliejaus, pakepiname svogūną. Po kelių minučių sumetame česnaką, laukiame kol pakvips, o tada sudedame ir faršą, pievagrybius bei prieskonius. Maišant kepame apie 8–10 minučių.
  4. Faršui apkepus ir parudavus, dedame šaukštą pomidorų pastos, supilame vyną ir troškiname, kol nugaruos skystis.
  5. Skysčiui nugaravus, nuimame nuo kaitros, šiek tiek atvėsiname, ir supilame įdarą į maisto smulkintuvą. Įdedame du šaukštus grietinės ir sutriname į vientisesnę masę.
  6. Gauta mase prikemšame ir vienu sluoksniu kepimo inde išdėliojame canelloni makaronus. Geriau kiek luktelėti, kol masė pravės, kad makaronai nesutrūkinėtų.
  7. Keptuvėje paruošiame padažą: pakaitiname pomidorus su likusia grietine, pagardiname prieskoniais, druska, pipirais, užpilame šią masę ant jau paruoštų makaronų.
  8. Patiekalo viršų dosniai apibarstome sūriu.
  9. Kepame apie 30 minučių. Ištraukus apibarstome kapotomis petražolėmis ar bazilikais.

Štai ir viskas 🙂 Patiekalas skanus, bet kitą kartą dėčiau dar daugiau žolelių, liesesnę grietinę, daugiau pomidorų ir galbūt net keisčiau kiaulieną jautiena 🙂 Bet sotiems ir labai rimtiems pietums tiks puikiai!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • apkepai
  • canneloni
  • kiauliena
  • makaronai
  • patiekalai iš faršo

Navigacija tarp įrašų

„Nutella“ įdarytos varškės spurgytės
Menkė prancūziškai su virtomis kaimiškomis bulvytėmis

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.