Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
bulvių patiekalai, menkė, sotu, žuvies patiekalai  /  22 kovo, 2019

Menkė prancūziškai su virtomis kaimiškomis bulvytėmis

by Otilija

Menkė yra mano mėgstamiausia žuvis. Ir ne tik dėl puikaus skonio ir gerų maistinių savybių – man ji sukelia labai stiprius sentimentus 🙂 Nuostabią vasaros dieną, po ilgo pasivaikščiojimo, skaniausią kada nors valgytą menkę su Laurynu ragavome Nidoje, mažame, jaukiame restoranėlyje, kur kasdien gali gauti tik to, ką tądien pagavo žvejai. O Nida, beje, prieš keletą metų, tapo pirma mano tikrų, suaugėliškų (na, čia kai jau turi darbo stažą ir gyveni ant savo šiknos) atostogų vieta. Žodžiu, vienas kąsnis šios žuvies ir mintyse sugrįžtu į nerūpestingą vasarą, jaučiu veidą kutenantį vėją, vėsų vyną ir skruostuose įsispaudusią šypseną.

Trumpai tariant, tobula.

Žuvis, beje, gavosi puiki. Ne Fisherios lygio, bet pirštus apsilaižyti tikrai galima.

Reikės:

  • 500-600 g menkės filė (pjaustytos gabaliukais; tinka net ir šaldyta)
  • 200 ml grietinėlės (arba liesos, pvz., jogurtinės, grietinės)
  • svogūno
  • šviežių arba džiovintų žolelių: čiobrelio, baziliko, raudonėlio, laiškinio česnako
  • 1 a. š. druskos
  • pipirų
  • saujelės saulėje džiovintų pomidorų
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio (norint liekniau galima ir praleisti)

Kaimiškoms bulvytėms:

5-6 bulvių
kelių šaukštų liesos grietinės arba grietinėlės
svogūno
trupučio sviesto
druskos, pipirų, laiškinio česnako arba svogūnų laiškų

Gaminimas:

Šio patiekalo gamyba – greita ir nesudėtinga.

  1. Gabaliukais pjaustytą menkę išklojame nedideliame kepimo inde.
  2. Orkaitę įkatiname iki 200 laipsnių.
  3. Nusiskutame, nedideliais gabaliukais supjaustome ir dedame virti bulves.
  4. Keptuvėje ant sviesto pakepiname kubeliais pjaustytą svogūną.
  5. Svogūnui apkepus, sudedame grietinėlę (arba grietinę), žoleles, druską, nepagailime šviežiai grūstų pipirų. Šiek tiek paverdame.
  6. Mažais gabalėliais supjaustome saulėje džiovintus pomidorus.
  7. Padažą nuimame nuo kaitros ir supilame ant kepimo inde laukiančių menkės filė gabalėlių. Apibarstome smulkintais saulėje džiovintais pomidorais ir dedame į orkaitę 15-20 minučių.
  8. Praėjus pusei kepimo laiko menkę ištraukiame ir viršų apibarstome sūriu. Grąžiname į orkaitę.
  9. Bulvių virimui artėjant link pabaigos, keptuvėje pakepiname bulvytėms skirtą svogūną (taip pat smulkintą kubeliais).
  10. Į keptuvę sudedame grietinę, prieskonius, pjaustytus laiškinius česnakus ar svogūnų laiškus.
  11. Ant išvirusių ir nusunktų bulvių suverčiame šį grietinės ir svogūno padažą, gerai išmaišome. Jei trūksta, papildomai apibarstome prieskoniais.
  12. Traukiame iš orkaitės menkę, tiekiame su kvapniomis, kaimiškomis bulvytėmis, pomidorų, špinatų ir svogūnų salotomis (arba bet kokiomis jūsų mėgstamomis – čia prašauti sunku).

Štai ir viskas. Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • bulvių patiekalai
  • menkė
  • sotu
  • žuvies patiekalai

Navigacija tarp įrašų

Faršu ir pievagrybiais įdaryti ir užkepti canelloni makaronai
Omleto suktinukai

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.