Ir vėl šeštadienis. Saulė maloniai (juokauju, ne taip ir maloniai – roletai pusiau užtraukti; Laurynas turi teoriją, kad aš pusiau vampyrė) veržiasi pro langus, mintyse dėliojasi sąrašėlis savaitgalio darbų ir pirkinių. O rytas, tradiciškai, prasideda su nauju receptu iš kiaušinių. Jis, pažadu, puikus ir labai skanus, patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Kur radau: adaptuota pagal A. Jagelavičiūtės Mažos nuodėmės taisyklė, 96 psl.
Reikės (porcija dviems):
- 3-4 šaukštų pieno
- šaukšto miltų
- 2 kiaušinių
- šiek tiek alyvuogių aliejaus (kepimui)
- tepamojo varškės kremo (ar lydyto sūrelio), tinka bet koks jūsų mėgstamas
- kelių griežinėlių vytinto kumpio
- 0,5 kubeliais pjaustytos raudonosios paprikos
- svogūnų laiškų ir / ar bet kokių jūsų mėgstamų žalumynų
- šiek tiek smulkinto Džiugo sūrio (ar bet kokio kietojo)
- druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Dubenyje išplakame kiaušinius, pieną ir miltus, pagardiname druska ir pipirais.
- Įkaitiname keptuvę ir pilame omletą kepti (aš kepiau pridengusi keptuvę, prieš galą apverčiau).
- Kai blynas iškepa ir kiek pravėsta, ištepame jį varškės kremu ar lydytu sūreliu. Kaip gerai suktinukas sulips, priklauso nuo kremo kiekio. Aš nenorėjau padauginti, tai vietomis prasižiojo 🙂
- Nuklojame blyną priedais: paprika, kumpeliu, žalumynais, bet kokiais jūsų mėgstamais ingredientais. Apibarstome sūriu.
- Blyną suvyniojame.
- Voila! Pjaustome ir ragaujame 🙂
Gražaus ir turiningo savaitgalio!



Socialiniai tinklai: