Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
be mėsos, Italijos virtuvė, risotto, ryžiai, smidrai, sotu  /  23 kovo, 2019

Risotto su smidrais ir žirneliais

by Otilija

Risotto – itališkas patiekalas, kurio pagrindą sudaro storadugnėje keptuvėje pagaminti ryžiai. Samtis po samčio pridedamas sultinys, kol patieklas pasiekia kreminę ir labai viliojančią struktūrą. Risotto variacijų yra pačių įvairiausių – su mėsa, su grybais, su daržovėmis… Pagrindiniai ir nekintantys ingredientai dažniausiai (be ryžių ir sultinio) yra baltasis sausas vynas, svogūnas ir parmezano sūris.

Šis receptas – odė prasidėjusiam smidrų sezonui. Žalias, lengvas, be mėsos. Pasiraitojam rankoves ir kimbame į darbą!

Kur radau? Nidos receptuose, čia. Po receptu rasite ir procesą išsamiai iliustruojančias nuotraukas 🙂

Reikės:

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • svogūno
  • 5 skiltelių česnako
  • 1,5 stiklinės risotto (apvalių) ryžių (maniškės stiklinės šįkart buvo 250 ml)
  • 0,5 stiklinės balto sauso vyno
  • 4 stiklinių sultinio (tinka tiek daržovių, tiek vištienos, tiek iš elementaraus kubelio)
  • stiklinės šaldytų žirnelių
  • ryšulėlio smidrų
  • 100 g kietojo sūrio (pvz., Džiugo)
  • tarkuotos citrinos žievelės (1 citrinos)
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • žalumynų ir papildomai sūrio patiekti

Gaminimas:

  1. Kubeliais supjaustome svogūną ir ant dviejų šaukštų aliejaus pakepiname didelėje keptuvėje ar troškintuve.
  2. Svogūnui apkepus sumetame smulkintas česnako skilteles. Pakepame vieną kitą minutę.
  3. Kai česnakas gardžiai pakvimpa, į keptuvę sumetame kruopščiai perplautus ryžius.
  4. Ryžius maišydami pakepiname, kol jie apsivelia riebalais ir svogūnais, pradeda po truputį darytis permatomi.
  5. Supilame vyną ir troškiname, kol visas nugaruoja.
  6. Vynui nugaravus, samtis po samčio pilame sultinį. Kai vienas samtis suverda, pilame kitą, ir tai kartojame tol, kol ryžiai suminkštėja ir troškinys pasieka kreminę tekstūrą.
  7. Ryžiams troškinantis, pagardiname patiekalą druska ir pipirais pagal skonį.
  8. Kol ryžiai kepa, kitoje keptuvėje su likusiu šaukštu aliejaus pakepiname gabaliukais (3-4 cm ilgio) supjaustytus smidrus. Kepiname, kol apskrus. Pagardiname druska ir pipirais.
  9. Kai ryžiai jau al dente (tai yra, beveik iškepę, bet dar šiek tiek kieti) sudedame žirnelius ir citrinos žievelę, gerai išmaišome.
  10. Kai troškinys jau kreminis ir ryžiai beveik minkšti (nereikia jų suvirti į visišką košę, šiek tiek kietumo turi likti), suverčiame sūrį, apkepusius smidrus, dar kelias minutes patroškiname ir nuimame nuo kaitros.
  11. Tiekiame su sūriu ir žolelėmis (pvz., kapotomis petražolėmis ar laiškiniais česnakais).

Skanaus!

Smidrai!
Pakepinam ryžius su svogūnu ir česnaku.
Samtis po samčio supilame sultinį.
Verdame vis papildydami sultinio.
Atskiroje keptuvėje apkepame smidrus.
Sudedame žirnelius ir citrinos žievelę.
Sudedame šparagus, sūrį, ir dar kelias minutes patroškiname.
Tiekiam 🙂
Voila!
Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • be mėsos
  • Italijos virtuvė
  • risotto
  • smidrai
  • sotu
  • žirneliai

Navigacija tarp įrašų

Omleto suktinukai
Klasikinis orkaitėje keptas upėtakis su žolelių sviestu

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.