Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
chia, pudingai, pusryčiams, sveika  /  28 kovo, 2019

SVEIKIAU | Bananinis-šokoladinis chia sėklų pudingas

by Otilija

Chia (lietuviškai – ispaninių šalavijų sėklų) pudingas mano virtuvėje atsirado prieš gerus metus. Iki tol žiūrėjau į jį kreivokai, nes išbrinkusių sėklų vaizdas apetito nežadino. Be to, buvau susidariusi įspūdį, kad tai – gana brangus malonumas. Tačiau jos kasdien mirgėjo kulinariniuose žurnaluose ir bloguose, instagramuose, tad susilaikyti nepabandžiusi negalėjau.

Chia gana greitai ir lengvai įsitvirtino mano virtuvėje, ir tam yra kelios konkrečios priežastys. Visų pirma, šis patiekalas, priešingai, nei gali pasirodyti, paruošiamas labai paprastai ir greitai. Vienintelis reikalingas įgūdis – maišyti, o tą sugebame, ko gero, visi. Antra, chia pudingą galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve net iki 5 dienų, tad greiti darbo dienų pusryčiai garantuoti. Trečia, chia sėklos ne veltui yra pakrikštytos supermaistu: anot legendos, jos pilnos vitaminų ir mineralų, gerina virškinimą, kraujotaką, net širdies veiklą. Visgi laikausi nuomonės, kad padauginti nereikėtų ir kasdien jų tikrai nevalgau. Na, o svarbiausia priežastis man, kaip didelei maisto gerbėjai, mėgstančiai valgyti skaniai ir įvariai, yra chia sėklų universalumas. Jas galima užpilti pienu, kefyru, jogurtu, sultimis, maišyti su uogomis, vaisiais, saldumynais, riešutų sviestu, džemais, gardinti medumi, cukrumi, sirupais, net ruošti pikantišką variantą su, pvz., cukinijomis. O ir naudojasi jos labai taupiai ir ekonomiškai, tad nusipirkus vieną pakelį, kuris galbūt ir atrodo brangesnis, užteksite jo ilgai. Be to, šias sėklas, kaip ir daugybę kitų kruopų ir augalinių maisto produktų, galite užsisakyti internetu – tikrai mokėsite mažiau (1 kg chia kainuoja apie 4,50 EUR).

Klasikinį chia pudingą (saldų) sudaro trys kertiniai ingredientai: pačios sėklos, skystis, kuriame jas brinkinsime, ir saldiklis. Visa kita – fantazijos reikalas.

Šį kartą pasidalinsiu bananinio-šokoladinio sluoksniuoto chia pudingo receptu, kuris šiuo metu yra mano absoliutus favoritas.

Idėją radau čia, I Food Real.

Reikės (maždaug 3 porcijoms):

  • 1 labai sunokusio banano (puikiai tinka ir gerai pajuodęs)
  • pusės puodelio chia sėklų
  • 2 puodelių pieno (aš naudoju augalinį, bet tinka ir gyvūlinis)
  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus (ar skysto vanilės ekstrakto)
  • 2 v. š. klevų sirupo (tinka ir kiti saldikliai, pvz., agavų sirupas ar medus)
  • 1 v. š. kakavos

Gaminimas:

  1. Pakankamai dideliame dubenyje sutriname bananą ir chia sėklas, kol gausime vientisą masę (čia geriausiai pavyks darbuojantis šakute).
  2. Gautą košelę užpilame pienu, sudedame vanilinį cukrų. Kruopščiai išmaišome šluotele ar šakute, kol neliks gumulėlių (iš pradžių dėl banano tai atrodo gan sudėtinga, tačiau netrukus viskas išsimaišo).
  3. Gautą masę padaliname į dvi dalis. Į vieną iš dalių supilame klevų sirupą ir kakavą, išmaišome.
  4. Palaukiame 10 min, dar kartą gerai permaišome pudingus, įsitikiname, kad neliko gumulėlių, ir dedame į šaldytuvą.
  5. Palaikę šaldytuve bent 4 valandas (o geriausia – per naktį) indeliuose susluoksniuojame skirtingų spalvų pudingus, pagardiname mėgstamais priedais. Aišku, čia puikiai tinka uogos, bananai, šokolado gabalėliai.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • chia
  • pudingai
  • Pusryčių patiekalai
  • sveika

Navigacija tarp įrašų

Traškios orkaitėje keptos vištienos blauzdelės
Ramenas su jautienos kukuliais

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.