Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
Italijos virtuvė, pyragai, saldu, tortai  /  30 kovo, 2019

Itališkas rikotos pyragas su šokoladu ir graikiniais riešutais

by Otilija

Kepti pyragus ir tortus – tikra atgaiva. Mano virtuvinis romanas prasidėjo būtent nuo torto – kai tėvų metinių proga prieš kokius penkis šešis metus pirmą kartą gyvenime iškepiau Juodąjį princą. Tada ir pajutau, kad sukantis prie puodų širdis prisipildo malonios šilumos, o laimingų artimųjų šypsenos – geriausia motyvacija gaminti toliau.

Šis pyragas, pažadu, šypseną tikrai išspaus. Pyrago pagrinde puikiai dera saldumas ir citrinos rūgštelė, o įdaras… Wow! Labai šokoladinis, labai malonios tekstūros, labai skanus. Žinojau, kad rikota naudojama saldiems patiekalams, bet kad ji taaaaip tinka – man naujiena!

Kur radau? Knygoje Italijos virtuvė, psl. 176 (2013 m.).

Reikės:

Pyrago tešlai:

  • 115 g cukraus
  • 125 g sviesto
  • 2 kiaušinių trynių
  • 1 citrinos žievelės, smulkiai sutarkuotos
  • 250 g miltų

Įdarui:

  • 125 g juodojo šokolado, sulaužyto gabalėliais
  • 250 g rikotos sūrio
  • 40 g cukraus pudros (ir dar šiek tiek vėliau, apibarstyti)
  • 2 v. š. tamsaus romo
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 100 g graikinių riešutų

Gaminimas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Dubenyje sumaišome cukrų, kambario temperatūros sviestą, kiaušinių trynius ir citrinos žievelę. Išsukame, kol gauname vientisą masę.
  3. Supilame miltus ir rankomis suminkome tešlą. Tešlos kamuoliuką suvyniojame į maistinę plėvelę ir palaikome kambario temperatūroje apie 10 min.
  4. Imamės įdaro: sumaišome rikotą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir romą.
  5. Peiliu pasmulkiname riešutus, supilame juos į įdaro masę.
  6. Išlydome šokoladą ir supilame jį į rikotos masę. Labai gerai išmaišome.
  7. Pasiruošiame kepimo skardą, geriausia tokią, kurios dugnas / kraštai nusiima. Imame du trečdalius tešlos, iškočiojame ir išklojame kepimo indo dugną, pirštais suformuojame kraštelius. Palyginame.
  8. Rikotos masę sukrėčiame ant tešlos, išlyginame.
  9. Likusią tešlos dalį iškočiojame, supjaustome juostelėmis ir išdėliojame ant pyrago kaip tinklelį.
  10. Kišame į orkaitę ir kepame apie 40 minučių, kol pyragas gražiai pagels ir sukeps.
  11. Iškepusį pyragą apibarstome cukraus pudra. Tiekiame dar šiltą (toks jis pats skaniausias, bent jau man), šalia labai tinka įvairios uogos – braškės, mėlynės.

Skanaus!

Kątik iš orkaitės
Įpjova atrodo taip
Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Italijos virtuvė
  • pyragai
  • saldu
  • tortai

Navigacija tarp įrašų

Ramenas su jautienos kukuliais
Mamos zrazai, įdaryti saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.