Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
desertai, saldu  /  3 balandžio, 2019

Jogurtinis želė desertas su vaisiais

by Otilija

Nors aš galėčiau saldumynus kimšti kiekvieną mielą dieną vietoj pusryčių, pietų ir vakarienės, Laurynui ką nors saldaus sunkiai įsiūlysi. Visgi yra vienas skanėstas, kuriam neatsispiria ir jis – paprastų paprasčiausia želė. Prireikus paruošti jam patinkantį desertą, virtuvėje ilgai gaišti netenka – pakanka tik trupučio kantrybės.

Šis receptas toks paprastas ir visiems žinomas, kad net nežinau, ar vertas atskiro blogo įrašo. Visgi, aš pati buvau jį seniai užmiršusi, tad galbūt sėkmingai priminsiu ir jums.

Reikės:

  • 1 litro jogurto (naudojau vaisių skonio graikišką jogurtą)
  • želatinos (priklauso nuo jūsų turimos – man prireikė maždaug 5 arbatinių šaukštelių)
  • skardinės konservuotų persikų
  • 100 g šilauogių (aišku, tinka bet kokie jūsų mėgstami vaisiai ir uogos, tik ne rūgštūs, kad nesutrukdytų želė susitingti)
  • 2 pakelių pasirinkto skonio želė

Gaminimas:

  1. Pasiruošiame pirmąjį želė pakelį ir supilame į indą, kuriame gaminsime desertą. Aš naudojau silikoninę torto formą – iš jos viskas labai lengvai išsiima. Dedame į šaldytuvą, kad pagreitintume procesą.
  2. Kol pirmasis želė sluoksnis stingsta, susipjaustome persikus, nusiplauname šilauoges.
  3. Pasiruošiame antrąjį želė sluoksnį. Išsitraukiame iš šaldytuvo sustingusį pirmąjį, nukrauname jį persikais, šilauogėmis ir užpilame antrąja želė doze.
  4. Pasiruošiame želatiną: 5 šaukštelius išbrinkiname maždaug pusėje puodelio vandens.
  5. Kai antrasis sluoksnis sustingsta, pasiruošiame jogurtinį sluoksnį. Želaltiną ištirpiname, supilame į jogurtą, labai kruopščiai išmaišome, kad nesusidarytų jokių gumulėlių. Jei norite desertą pasaldinti, galite į jogurtą supilti pusę indelio kondensuoto pieno.
  6. Supilame jogurtą į deserto indą.
  7. O tada belieka laukti. Gerai sustingusį desertą (geriausia – per naktį) pjaustome ir tiekiame su šviežiais vaisiais ar uogomis, o jei norisi – net ir plakta grietinėle.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • desertai
  • saldu
  • želė

Navigacija tarp įrašų

Greiti žuvų piršteliai su mėtiniais žirneliais
Makaronai su krevetėmis ir lašiša

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.