Šis receptas yra tipinis „gaminu iš to, ką randu spintelėje“ pavyzdys. Šiandien nebuvo noro keliauti iki parduotuvės, o risotto žavesys tame ir slypi, kad, išmokus kelias bazines taisykles, jį pagaminti galima praktiškai su bet kuo. O kameroje kaip tik gulėjo pakelis šaldytų špinatų… Patiekalas paprastas, nebrangus ir ganėtinai maistingas.
Reikės:
- 300 g risotto ryžių (apvalių)
- pakelio šaldytų špinatų (tinka ir švieži)
- 1 l sultinio (jūsų virto arba iš kubelio)
- taurės sauso balto vyno
- svogūno
- 4 skiltelių česnako
- aliejaus (kepimui)
- druskos, pipirų pagal skonį
- citrinos žievelės (1 citrinos)
- geros saujos tarkuoto parmezano sūrio (puikiai tinka Džiugas)
Gaminimas:
- Gerai perplauname ryžius.
- Smulkiai supjaustome svogūną, išspaudžiame česnaką.
- Didelėje keptuvėje ar troškintuve įkaitiname kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir pakepiname svogūną su česnaku.
- Jiems apkepus, supilame į keptuvę ryžius. Kepiname, kol jie pradės darytis beveik permatomi.
- Ant ryžių supilame vyną, pakepiname, kol jis nugaruos.
- Vynui nugaravus, samtis po samčio supilame sultinį. Nesvarbu, jūsų sultinys virtas ar iš kubelio, jis turi būti šiltas. Kai ryžiai sugeria vieną samtį, pilame antrą ir t. t., kol ryžiai visiškai išvirs. Nuolat maišome.
- Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.
- Kol ryžiai troškinasi, šaldytus špinatus (jei naudojate šviežius – šviežius) pakepiname kitoje keptuvėje, kad išleistų vandenį.
- Nutarkuojame citrinos žievelę.
- Ryžiams baigus troškintis, sudedame špinatus, citrinos žievelę, saują sūrio. Gerai išmaišome.
- Tiekiame apibarstę sūriu.
Skanaus!



Socialiniai tinklai: