Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
Graikijos virtuvė, sotu, vištiena  /  8 balandžio, 2019

Graikiški souvlaki

by Otilija

Pastaruoju metu mano dėmesį stipriai prikaustė Graikijos virtuvės patiekalai. Mano to do sąraše jau senokai guli moussaka, virtuvėje dažnai svečiuojasi tzatziki, na, o apie graikiškas salotas neverta net kalbėti – jos jau ilgą laiką mano mėgstamiausios. Graikiškuose patiekaluose karaliauja aibė mano mėgstamų prieskonių: raudonėlis, krapai, česnakas, mėta, o gardžiai prieskoniais kvepiantys namai apskritai yra viena priežasčių, kodėl man taip patinka gaminti.

Souvlaki – tai graikiškas vištienos šašlykas. Skaniausias, žinoma, keptas ant grilio, bet aš šį kartą gaminau ankstyvo pavasario ir nuomojamo buto sąlygomis – grill keptuvėje, o tiekiau su namine pitos duonele ir tzatziki. Žinoma, iešmelius galite kepti ir orkaitėje ar paprastoje keptuvėje.

Reikės:

Iešmeliams (maždaug 12 iešmelių):

  • 800 g vištienos filė
  • citrinos
  • 1 v. š. džiovinto raudonėlio
  • druskos, pipirų
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelių (smulkintų)

Pitai (6 porcijoms):

  • 250 g miltų
  • 120 ml šilto vandens
  • pakelio sausų mielių
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos

Tzatziki:

  • 500 g graikiško jogurto
  • 2 trumpavaisių agurkų
  • 4 skiltelių česnako (smulkintų)
  • 1-2 v. š. raudonojo vyno acto (arba citrinos sulčių)
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos

Gaminimas:

Iš esmės šis patiekalas paprastas ir nesudėtingas, tačiau sudedamųjų dalių daug, todėl šiek tiek užtruksite.

  1. Pasiruošiame tešlą pitai: sumaišome šiltą vandenį, mieles, aliejų, druską, po truputį supilame miltus. Labai gerai išminkome rankomis, kol tešla bus minkšta, šilkinė. Jei reikia, papildomai šliūkštelime vandens ar miltų. Atsidedame į šoną ir paliekame keletui valandų iškilti.
  2. Nedideliais gabalėliais supjaustome ir užmarinuojame vištieną: pilame aliejų, išspaudžiame vienos citrinos sultis, užpilame raudonėlio, druskos, pipirų, sudedame smulkintą česnaką. Labai gerai išmaišome ir paliekame valandelei. Citrina mėsą minkština greitai, todėl marinuoti ilgai nebūtina.
  3. Pasiruošiame tzatziki: pirmiausia sutarkuojame agurkus, gerai nuspaudžiame jų sultis (ganėtinai efektyvu ir paprasta tą atlikti rankomis). Į graikišką jogurtą pilame actą (ar sultis), aliejų, smulkintą česnaką, pagal skonį druskos, sudedame tarkuotus agurkus. Labai gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą, kol prireiks.
  4. Medinius iešmelius bent 30 minučių pamirkome vandenyje, kad kepdami nedegtų.
  5. Kai mėsa išsimarinuoja, suveriame ją ant iešmelių.
  6. Iškilusią pitos tešlą padaliname į daugmaž 6 lygias dalis, plonai jas iškočiojame (kaip apvalius blynus). Kepame sausoje, įkaitintoje keptuvėje, kol apskrus.
  7. Gerai įkaitiname grill keptuvę ir iškepame iešmelius. Vištiena pasimarinavusi ir sultinga, todėl iškeps gana greitai. Kepdami pavartome, kad apkeptų iš visų pusių.
  8. Tiekiame pitą (visą arba susmulkintą), iešmelius, dosniai tzatziki padažo. Pita skaniausia šilta ir minkšta – vėliau ima džiūti. O štai iešmeliai kitą dieną gali kuo puikiausiai keliauti į salotas ar pietų dėžutę.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Graikijos virtuvė
  • sotu
  • vištiena

Navigacija tarp įrašų

Risotto su špinatais
Virtuvinio romano dėsniai

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.