Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
sotu, sveika, troškiniai, vištiena  /  10 balandžio, 2019

SVEIKIAU | Vištienos, perlinių kruopų ir daržovių troškinys

by Otilija

Ši savaitė man ir vėl pilna bėgimo. Atrodo, kad kiekviena minutė suskaičiuota ir sustyguota: triskart atidedu žadintuvą, pabučiuoju Lauryną, išropoju iš lovos, užsikaičiu kavos, bėgomis į dušą, viena ranka tepu veidą kremu, kita kepu kiaušinį, dažausi blakstienas, aunuosi batus ir netrukus jau vejuosi troleibusą. O tada darbe projektas veja projektą, į visas puses tampo klientai, šviesos greičiu sprendžiamos problemos ir pildomos dienotvarkės. Laisviau įkvepiu tik grįžusi namo.

Tokiomis dienomis organizmas man labai aiškiai pasako, kokio maisto reikia – daržovių! Atveriu šaldytuvo duris ir iš visų kampų traukiu gėrybes: užsigulėjusį moliūgą, pakelį špinatų, vištieną… Dar kelios minutės ir namai prisipildo jaukaus troškinio kvapo. Tokia primityvi, bet labai veiksminga aromaterapija 🙂

Taip iš šaldytuve stovėjusių produktų ir gimė šis puikus, šildantis ir vitaminų pilnas troškinys. Receptu, žinoma, dalinuosi ir su jumis.

Reikės:

  • pusės nediduko moliūgo (naudojau sviestinį)
  • 500 g vištienos (geriausiai – blauzdelių dalys be kaulų ir odos)
  • 5 morkų
  • svogūno
  • 5 skiltelių česnako
  • stiklinės perlinių kruopų (galite išmirkyti per naktį)
  • 2 saliero stiebų
  • nedidelio pakelio špinatų
  • 3-4 stiklinių vandens arba sultinio (jei kruopų nemirkėte, gali reikėti ir daugiau)
  • druskos, pipirų
  • šlakelio aitriosios paprikos (čili) miltelių
  • arbatinio šaukštelio Provanso žolelių
  • 3 šaukštų pomidorų pastos arba padažo
  • šiek tiek sviesto arba alyvuogių aliejaus (kepimui)
  • pusės citrinos sulčių

Gaminimas:

  1. Ant sviesto arba aliejaus didelėje keptuvėje ar troškintuve iš abiejų pusių po maždaug 5 minutes pakepiname vištienos blauzdeles (nebūtina pilnai iškepti).
  2. Kol vištiena kepa, riekelėmis susipjaustome morkas, salierą, gabaliukais – moliūgą, svogūną, susmulkiname česnaką.
  3. Vištienai apkepus, išimame ją iš keptuvės ir ten pat iškart sudedame smulkintą česnaką, saliero stiebus ir svogūną. Apkepame, kol pasklinda aromatas.
  4. Sudedame morkas ir moliūgą, 10 minučių patroškiname.
  5. Daržovėms apkepus, sudedame perlines kruopas, viską užpilame vandeniu ar sultiniu, uždengiame ir troškiname, kol daržovės suminkštės, o kruopos beveik išvirs.
  6. Vištieną suplėšome gabaliukais.
  7. Kai kruopos jau beveik minkštos, į troškinį sudedame vištieną, pomidorų pastą ar padažą, įberiame druskos, pipirų, čili, Provanso žolelių, uždengiame ir leidžiame dar 10 minučių pasitroškinti.
  8. Nukeliame dangtį ir leidžiame likusiam skysčiui nugaruoti, dar šiek tiek pakepiname.
  9. Kai troškinys jau beveik baigtas, sudedame špinatus, įspaudžiame citrinos sultis ir gerai išmaišome. Paragaujame, ar netrūksta prieskonių.
  10. Išjungę kaitrą, paliekame troškinį bent 5 minutėms susitovėti ir tiekiame.

Skanaus!

Troškiniai nelabai fotogeniški, bet kokie skanūs!
Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • perlinės kruopos
  • sotu
  • sveika
  • troškiniai
  • vištiena

Navigacija tarp įrašų

Virtuvinio romano dėsniai
Kiniška jautiena su daržovėmis

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.