Ši savaitė man ir vėl pilna bėgimo. Atrodo, kad kiekviena minutė suskaičiuota ir sustyguota: triskart atidedu žadintuvą, pabučiuoju Lauryną, išropoju iš lovos, užsikaičiu kavos, bėgomis į dušą, viena ranka tepu veidą kremu, kita kepu kiaušinį, dažausi blakstienas, aunuosi batus ir netrukus jau vejuosi troleibusą. O tada darbe projektas veja projektą, į visas puses tampo klientai, šviesos greičiu sprendžiamos problemos ir pildomos dienotvarkės. Laisviau įkvepiu tik grįžusi namo.
Tokiomis dienomis organizmas man labai aiškiai pasako, kokio maisto reikia – daržovių! Atveriu šaldytuvo duris ir iš visų kampų traukiu gėrybes: užsigulėjusį moliūgą, pakelį špinatų, vištieną… Dar kelios minutės ir namai prisipildo jaukaus troškinio kvapo. Tokia primityvi, bet labai veiksminga aromaterapija 🙂
Taip iš šaldytuve stovėjusių produktų ir gimė šis puikus, šildantis ir vitaminų pilnas troškinys. Receptu, žinoma, dalinuosi ir su jumis.
Reikės:
- pusės nediduko moliūgo (naudojau sviestinį)
- 500 g vištienos (geriausiai – blauzdelių dalys be kaulų ir odos)
- 5 morkų
- svogūno
- 5 skiltelių česnako
- stiklinės perlinių kruopų (galite išmirkyti per naktį)
- 2 saliero stiebų
- nedidelio pakelio špinatų
- 3-4 stiklinių vandens arba sultinio (jei kruopų nemirkėte, gali reikėti ir daugiau)
- druskos, pipirų
- šlakelio aitriosios paprikos (čili) miltelių
- arbatinio šaukštelio Provanso žolelių
- 3 šaukštų pomidorų pastos arba padažo
- šiek tiek sviesto arba alyvuogių aliejaus (kepimui)
- pusės citrinos sulčių
Gaminimas:
- Ant sviesto arba aliejaus didelėje keptuvėje ar troškintuve iš abiejų pusių po maždaug 5 minutes pakepiname vištienos blauzdeles (nebūtina pilnai iškepti).
- Kol vištiena kepa, riekelėmis susipjaustome morkas, salierą, gabaliukais – moliūgą, svogūną, susmulkiname česnaką.
- Vištienai apkepus, išimame ją iš keptuvės ir ten pat iškart sudedame smulkintą česnaką, saliero stiebus ir svogūną. Apkepame, kol pasklinda aromatas.
- Sudedame morkas ir moliūgą, 10 minučių patroškiname.
- Daržovėms apkepus, sudedame perlines kruopas, viską užpilame vandeniu ar sultiniu, uždengiame ir troškiname, kol daržovės suminkštės, o kruopos beveik išvirs.
- Vištieną suplėšome gabaliukais.
- Kai kruopos jau beveik minkštos, į troškinį sudedame vištieną, pomidorų pastą ar padažą, įberiame druskos, pipirų, čili, Provanso žolelių, uždengiame ir leidžiame dar 10 minučių pasitroškinti.
- Nukeliame dangtį ir leidžiame likusiam skysčiui nugaruoti, dar šiek tiek pakepiname.
- Kai troškinys jau beveik baigtas, sudedame špinatus, įspaudžiame citrinos sultis ir gerai išmaišome. Paragaujame, ar netrūksta prieskonių.
- Išjungę kaitrą, paliekame troškinį bent 5 minutėms susitovėti ir tiekiame.
Skanaus!



