Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
Azijos virtuvė, brokolis, jautiena, sotu  /  12 balandžio, 2019

Kiniška jautiena su daržovėmis

by Otilija

Šį patiekalą pasigaminsite labai lengvai ir greitai. Susipjaustote ir kepate – jokių marinavimų, minkymų, mirkymų ar kitų laiką ėdančių procesų. O štai skonis kaip gerame azijietiškame restorane, nors ingredientai labai paprasti ir darbo nedaug.

Kiniškai jautienai su daržovėmis reikės:

  • 500 g jautienos
  • 2 v. š. krakmolo
  • trečdalio poro stiebo
  • raudonosios paprikos
  • brokolio
  • druskos, pipirų
  • 4 česnako skiltelių
  • aliejaus (azijietiškiems patiekalams mėgstu naudoti sezamų aliejų)
  • šiek tiek sezamo sėklų (patiekti)
  • saujos pjaustytų svogūnų laiškų (patiekti)

Padažui:

  • šaukšto krakmolo
  • pusės puodelio sojos padažo
  • pusės puodelio sultinio
  • ketvirtadalio puodelio rudojo cukraus
  • šaukšto baltojo vyno (arba ryžių) acto

Gaminimas:

  1. Plonomis juostelėmis supjaustome jautieną. Sumaišome ją su 2 v. š. krakmolo, druska (jei jūsų turimas sojų padažas sūrus, galite ir praleisti) ir pipirais.
  2. Pilame į keptuvę aliejaus ir kepame jautienos gabaliukus. Iškepus atidedame.
  3. Į tą pačią keptuvę įpilame dar šiek tiek aliejaus ir beriame smulkintą česnaką, žiedeliais pjaustytą porą, juostelėmis pjaustytą papriką ir susmulkintus brokolio žiedynus. Kelias minutes apkepame.
  4. Kol daržovės kepa, sumaišome visus padažo ingredientus iki vientisos masės.
  5. Suberiame jautieną atgal į keptuvę, supilame padažą, viską gerai išmaišome. Dar kelias minutes pakepiname, kol padažas sutirštėja.
  6. Tiekiame su ryžiais (puikiai dera basmatti), apibarstę sezamų sėklomis ir svogūnų laiškais.

Skanaus!

Iškepame jautieną ir atidedame.
Apkepame daržoves, suverčiame jautieną atgal.
Užpilame padažą ir pakepame, kol sutirštės.
Sutirštėjo 🙂
Tiekiame su ryžiais ir svogūnų laiškais.
Skanaus!
Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Azijos virtuvė
  • brokolis
  • Jautiena
  • sotu

Navigacija tarp įrašų

SVEIKIAU | Vištienos, perlinių kruopų ir daržovių troškinys
SVEIKIAU | Greita šakšuka su avinžirniais ir feta

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.