Šį patiekalą pasigaminsite labai lengvai ir greitai. Susipjaustote ir kepate – jokių marinavimų, minkymų, mirkymų ar kitų laiką ėdančių procesų. O štai skonis kaip gerame azijietiškame restorane, nors ingredientai labai paprasti ir darbo nedaug.
Kiniškai jautienai su daržovėmis reikės:
- 500 g jautienos
- 2 v. š. krakmolo
- trečdalio poro stiebo
- raudonosios paprikos
- brokolio
- druskos, pipirų
- 4 česnako skiltelių
- aliejaus (azijietiškiems patiekalams mėgstu naudoti sezamų aliejų)
- šiek tiek sezamo sėklų (patiekti)
- saujos pjaustytų svogūnų laiškų (patiekti)
Padažui:
- šaukšto krakmolo
- pusės puodelio sojos padažo
- pusės puodelio sultinio
- ketvirtadalio puodelio rudojo cukraus
- šaukšto baltojo vyno (arba ryžių) acto
Gaminimas:
- Plonomis juostelėmis supjaustome jautieną. Sumaišome ją su 2 v. š. krakmolo, druska (jei jūsų turimas sojų padažas sūrus, galite ir praleisti) ir pipirais.
- Pilame į keptuvę aliejaus ir kepame jautienos gabaliukus. Iškepus atidedame.
- Į tą pačią keptuvę įpilame dar šiek tiek aliejaus ir beriame smulkintą česnaką, žiedeliais pjaustytą porą, juostelėmis pjaustytą papriką ir susmulkintus brokolio žiedynus. Kelias minutes apkepame.
- Kol daržovės kepa, sumaišome visus padažo ingredientus iki vientisos masės.
- Suberiame jautieną atgal į keptuvę, supilame padažą, viską gerai išmaišome. Dar kelias minutes pakepiname, kol padažas sutirštėja.
- Tiekiame su ryžiais (puikiai dera basmatti), apibarstę sezamų sėklomis ir svogūnų laiškais.
Skanaus!






Socialiniai tinklai: