Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
be mėsos, kiaušiniai, pusryčiams, sveika  /  13 balandžio, 2019

SVEIKIAU | Greita šakšuka su avinžirniais ir feta

by Otilija

Praėjusi savaitė buvo tokia sunki, kad vakar – penktadienį! – lovoje buvau jau 11 valandą. Kaip jaunam žmogui, gal ir ne visai padoru, na bet jūs turbūt žinote tą nuostabų jausmą, kai po sunkios dienos susirangai lovoje, iki skruostų užsitempi antklodę ir padedi galvą ant pagalvės. Visi vargai nusiplauna.

Ta proga šiandien atsikėliau labai anksti ir galėjau pasimėgauti ilgu, tingiu rytu. O koks savaitgalio rytas be gardžių pusryčių?

Šią šakšuką (tiesa, ne visai tradicinę) pavadinau greita, nes naudoju konservuotus pomidorus (o tai reiškia mažiau pjaustymo), konservuotus avinžirnius (greičiau) ir kepu keptuvėje. O skonis… Na, man nepatikusiais patiekalais aš nesidalinu.

Reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 1 didelio svogūno
  • 4 skiltelių česnako
  • skardinės konservuotų smulkintų pomidorų (gali būti su žolelėmis)
  • 4 sklidinų šaukštų virtų avinžirnių (gali būti iš skardinės, gali būti virti jūsų)
  • šaukšto pomidorų pastos
  • 0,25 a. š. kumino (jei mėgstate, galite ir daugiau)
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 0,25 a. š. čili miltelių
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • šiek tiek cukraus (apie šaukštelį)
  • žalumynų: petražolių, krapų, svogūnų laiškų
  • gabaliuko fetos sūrio

Gaminimas:

  1. Susipjaustome svogūną, susmulkiname česnaką. Keptuvėje (geriausia tokioje, kuri turi dangtį) įkaitiname kelis šaukštus aliejaus. Sudedame svogūną. česnaką, kepiname, kol pakvips.
  2. Sudedame avinžirnius, suberiame prieskonius (paprikų miltelius, kuminą), užpilame viską pomidorais. Aš čili dėjau šiek tiek daugiau, man patinka, kai aštrumas kutena gerklę.:)
  3. Įdedame šaukštą pomidorų pastos, pagal skonį – druskos, pipirų, šiek tiek cukraus. Išmaišome ir kepame atidengtoje keptuvėje, kol viskas sutirštės ir nugaruos skystis.
  4. Kai viskas sutirštėja ir skysčio beveik nelieka, padarome keturias duobutes ir įmušame kiaušinius. Galime ant kiaušinių papildomai užberti druskos, pipirų. Uždengiame dangčiu ir paliekame kepti, kol baltymas visiškai iškeps, o tryniai liks šiek tiek skysti (apie 4-5 minutes, priklausomai nuo kaitros ir keptuvės – stebėkite situaciją).
  5. Kol kiaušiniai kepa, susipjaustome žalumynus, sutrupiname fetą.
  6. Kiaušiniams iškepus, išjungiame ugnį, pabarstome viską žalumynais, feta ir tiekiame.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • be mėsos
  • Kiaušiniai
  • Pusryčių patiekalai
  • sveika

Navigacija tarp įrašų

Kiniška jautiena su daržovėmis
Jautienos mėsainiai su trijų sūrių fondiu

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.