Nuo pat vaikystės aš labai mėgstu paštetą. Kepenis arba myli, arba nekenti – taip jau yra 🙂 Keptą paštetą apskritai galėčiau valgyti kasdien, tačiau šio patiekalo maistinė vertė ir nauda organizmui visgi yra diskutuotinos. Bet, kaip ir visur gyvenime, vadovaujuosi principu, kad viskas gerai, kas su saiku. O jei jau valgyti paštetą – tai gamintą namuose.
Bazę gaminau pagal Beatos receptą.
Reikės:
- 600 g vištos kepenėlių
- svogūno
- 20 g sviesto
- šaukšto alyvuogių aliejaus
- 200 ml grietinėlės (35 %)
- pusės muskato riešuto
- 3 kiaušinių
- pipirų
- druskos (gan daug)
- pusės stiklainio saulėje džiovintų pomidorų
- ryšulėlio krapų
Gaminimas:
- Smulkiai supjaustome ir ant aliejaus ir sviesto pakepiname svogūną.
- Nuplauname kepenėles, išpjaustome gysleles. Jas taip pat sumetame į keptuvę ir šiek tiek pakepiname su svogūnais (iškepti nereikia, tik šiek tiek apkepti).
- Sudedame kepenėles ir svogūnus į maisto smulkintuvą, sumalame iki vientisos masės.
- Supilame grietinėlę, įmušame kiaušinius, dar šiek tiek pamalame.
- Masę supilame į dubenį, pasūdome, įdedame pipirų, įtarkuojame muskato riešuto.
- Smulkiais gabalėliais supjaustome saulėje džiovintus pomidorus, krapus, supilame į masę, išmaišome.
- Supilame paštetą į kepimo formą ir kepame 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą 10 minučių (kepimo gale aš šiek tiek padidinu temperatūrą).
Štai ir viskas. Paštetą atvėsiname ir valgome šaltą, idealiausia – su skrudinta duona. Jis kiek trupa, bet tepasi lengvai. Puikus užkandis!



Socialiniai tinklai: