Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
kepenėlės, paštetas, užkandžiai  /  16 balandžio, 2019

Keptas paštetas su krapais ir saulėje džiovintais pomidorais

by Otilija

Nuo pat vaikystės aš labai mėgstu paštetą. Kepenis arba myli, arba nekenti – taip jau yra 🙂 Keptą paštetą apskritai galėčiau valgyti kasdien, tačiau šio patiekalo maistinė vertė ir nauda organizmui visgi yra diskutuotinos. Bet, kaip ir visur gyvenime, vadovaujuosi principu, kad viskas gerai, kas su saiku. O jei jau valgyti paštetą – tai gamintą namuose.

Bazę gaminau pagal Beatos receptą.

Reikės:

  • 600 g vištos kepenėlių
  • svogūno
  • 20 g sviesto
  • šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 200 ml grietinėlės (35 %)
  • pusės muskato riešuto
  • 3 kiaušinių
  • pipirų
  • druskos (gan daug)
  • pusės stiklainio saulėje džiovintų pomidorų
  • ryšulėlio krapų

Gaminimas:

  1. Smulkiai supjaustome ir ant aliejaus ir sviesto pakepiname svogūną.
  2. Nuplauname kepenėles, išpjaustome gysleles. Jas taip pat sumetame į keptuvę ir šiek tiek pakepiname su svogūnais (iškepti nereikia, tik šiek tiek apkepti).
  3. Sudedame kepenėles ir svogūnus į maisto smulkintuvą, sumalame iki vientisos masės.
  4. Supilame grietinėlę, įmušame kiaušinius, dar šiek tiek pamalame.
  5. Masę supilame į dubenį, pasūdome, įdedame pipirų, įtarkuojame muskato riešuto.
  6. Smulkiais gabalėliais supjaustome saulėje džiovintus pomidorus, krapus, supilame į masę, išmaišome.
  7. Supilame paštetą į kepimo formą ir kepame 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą 10 minučių (kepimo gale aš šiek tiek padidinu temperatūrą).

Štai ir viskas. Paštetą atvėsiname ir valgome šaltą, idealiausia – su skrudinta duona. Jis kiek trupa, bet tepasi lengvai. Puikus užkandis!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • kepenėlės
  • paštetas
  • užkandžiai

Navigacija tarp įrašų

Jautienos mėsainiai su trijų sūrių fondiu
Lašišos sriuba su bulvėmis ir svogūnais

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.