Sriuboms mano virtuvėje tenka mažai dėmesio. To priežastis paprasta – man pati skaniausia sriuba yra paprastas vištienos sultinys su žirneliais ir morkomis. Jį valgome bent kartą per savaitę, bet į blogą juk nedėsi 🙂
Šią sriubą užmačiau ieškodama idėjų patiekalams iš lašišos. Ji labai paprasta – vos keli ingredientai – todėl nusprendžiau nieko nelaukusi išbandyti. Tokie paprasti vieno puodo patiekalai yra puikus išsigelbėjimas darbingomis dienomis.
Idėja iš Liutauro virtuvės.
Reikės:
- 250 g lašišos (pagal originalų receptą daugiau, bet aš turėjau tiek ir neatrodė, kad trūksta)
- 400 g bulvių
- svogūno
- 100 ml liesos grietinėlės
- 1,5 l vandens
- 20 g krapų
- druskos, pipirų
Gaminimas:
- Bulves supjaustome plonais griežinėliais, svogūnus – plonais pusžiedžiais. Dedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame, kol daržovės suminkštės.
- Kubeliais supjaustome lašišą, susmulkiname krapus.
- Kai bulvės išverda, supilame grietinėlę, įdedame druskos, pipirų. Sudedame krapus, lašišą, palaukiame, kol viskas užvirs ir išjungiame kaitrą. Paliekame 5 minutes pastovėti.
Štai ir viskas – tik tiek 🙂 Skanaus!

Socialiniai tinklai: