Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
lašiša, sriubos  /  18 balandžio, 2019

Lašišos sriuba su bulvėmis ir svogūnais

by Otilija

Sriuboms mano virtuvėje tenka mažai dėmesio. To priežastis paprasta – man pati skaniausia sriuba yra paprastas vištienos sultinys su žirneliais ir morkomis. Jį valgome bent kartą per savaitę, bet į blogą juk nedėsi 🙂

Šią sriubą užmačiau ieškodama idėjų patiekalams iš lašišos. Ji labai paprasta – vos keli ingredientai – todėl nusprendžiau nieko nelaukusi išbandyti. Tokie paprasti vieno puodo patiekalai yra puikus išsigelbėjimas darbingomis dienomis.

Idėja iš Liutauro virtuvės.

Reikės:

  • 250 g lašišos (pagal originalų receptą daugiau, bet aš turėjau tiek ir neatrodė, kad trūksta)
  • 400 g bulvių
  • svogūno
  • 100 ml liesos grietinėlės
  • 1,5 l vandens
  • 20 g krapų
  • druskos, pipirų

Gaminimas:

  1. Bulves supjaustome plonais griežinėliais, svogūnus – plonais pusžiedžiais. Dedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame, kol daržovės suminkštės.
  2. Kubeliais supjaustome lašišą, susmulkiname krapus.
  3. Kai bulvės išverda, supilame grietinėlę, įdedame druskos, pipirų. Sudedame krapus, lašišą, palaukiame, kol viskas užvirs ir išjungiame kaitrą. Paliekame 5 minutes pastovėti.

Štai ir viskas – tik tiek 🙂 Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Lašiša
  • sriubos

Navigacija tarp įrašų

Keptas paštetas su krapais ir saulėje džiovintais pomidorais
SVEIKIAU | Naminiai sūreliai

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.