Grikiai turbūt yra mano mėgstamiausios kruopos, o burokėliai – viena mėgstamiausių daržovių. Jau nuo studijų laikų labai pamėgau jų derinį, tačiau niekada nešovė į galvą šį patiekalą pagardinti dar ir fetos sūriu (kol neužmačiau čia). Trys puikūs maisto produktai – argi gali toks derinys būti neskanus? Maistinga ir greita vakarienė – garantuota.
Reikės:
Kiekius nurodau orientacinius, šiuo atveju tikrai geriausia viską dėti iš akies ir pagal pomėgius.
- burokėlio (virto)
- 100 g grikių (svoris pateiktas nevirtų)
- 50 g fetos sūrio
- kelių šviežių krapų šakelių
Padažui:
- druskos, pipirų pagal skonį
- šaukšto alyvuogių aliejaus
- 0,5 v. š. citrinų sulčių
Gaminimas:
- Išverdame grikius, burokėlį (jei naudojame nevirtą).
- Burokėlį supjaustome gabalėliais.
- Sumaišome padažo ingredientus ir užpilame ant išvirtų grikių. Gerai išmaišome.
- Klojame į lėkštę grikius, apibarstome burokėliais, užtrupiname fetos ir smulkintų krapų.
Štai ir viskas! Skanaus ir geros pošventinės reabilitacijos 🙂

Socialiniai tinklai: