Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
be mėsos, Italijos virtuvė, kepta orkaitėje  /  25 balandžio, 2019

Itališkas baklažanų apkepas (Parmigiana di melanzane)

by Otilija

Jei mėgstate sūrį, pasiruoškite tikrai jo bombai. Mocarela, parmezanas, pomidorai, baklažanai – ar jau sudominau?

Man, asmeniškai, baklažanas tikrai nėra pati mėgstamiausia daržovė. Nemėgstu jo guminės tekstūros, tačiau tam tikruose patiekaluose galime draugauti. Šis būtent toks ir yra.

Nors šis apkepas paprastas ir nesudėtingas, pasižaidimo ir pastovėjimo prie keptuvės yra. Kiekius nurodau orientacinius, kadangi viskas priklauso nuo jūsų naudojamos formos. Maniškė buvo tikrai labai, labai didelė – panašu, kad parmigiana di melanzane valgysim dar tris dienas 🙂

Reikės:

  • 2-3 baklažanų (priklauso nuo jūsų formos dydžio)
  • 2-3 skardinių konservuotų smulkintų pomidorų
  • 2-3 mocarelos gabalėlių (standartinio dydžio)
  • 100-150 g parmezano (tinka, pvz., Džiugas)
  • 2 svogūnų
  • pusės česnako
  • gero šaukšto arba ryšulėlio baziliko (priklausomai nuo to, naudojate šviežią ar džiovintą)
  • 1 a. š. raudonėlio
  • druskos, pipirų, šaukštelio cukraus
  • aliejaus (kepimui)

Gaminimas:

  1. Pirmiausia pasiruošiame baklažanus: supjaustome juos plonomis riekelėmis (galima ir išilgai – kaip jums norisi), išdėliojame vienu sluoksniu lėkštėse ar ant pjaustymo lentelių, apibarstome druska ir paliekame bent pusvalandžiui. Taip baklažanas praras kartumą ir išleis skysčius.
  2. Kubeliais susipjaustome svogūną, susmulkiname česnaką.
  3. Sutarkuojame parmezaną, suplėšome mocarelą.
  4. Gilioje, didelėje keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus aliejaus, suverčiame svogūną ir česnaką. Pakepiname, kol suminkštės ir pakvips.
  5. Į keptuvę suverčiame pomidorus, pagardiname druska, pipirais, baziliku, raudonėliu, šaukšteliu cukraus, išmaišome ir troškiname, kol padažas sutirštės. Aš kokias 20 min troškinau uždengusi, o tada atidengiau ir dar šiek tiek pakepiau.
  6. Kol padažas troškinasi, nusausiname baklažanus ir pakepiname keptuvėje iš abiejų pusių ant šlakelio aliejaus. Būkite atsargūs ir nepadauginkite, baklažanai riebalus labai greitai sugeria, tad patiekalas gali gautis per riebus.
  7. Kai visos baklažano riekelės apkeptos, o padažas sutirštėjęs ir pilnas skonio, imamės sluoksniavimo. Imame kepimo indą, tepame kelis šaukštus padažo, nuklajome sluoksnį baklažano riekelių, barstome trečdaliu mocarelos ir parmezano, vėl tepame padažą, vėl baklažanus, ir taip tol, kol užkrausime paskutinį padažo ir sūrio sluoksnį.
  8. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame savo parmigianą apie 30 min. O jis skanus tiek šiltas, tiek šaltas 🙂

Skanaus!

Padažas troškinasi.
Sluoksniuojame apkepą.
Žinau, kad žalumynai tik apdegs, bet vis tiek negaliu susilaikyti 🙂 Apkepas keliauja į orkaitę.
Po pusvalandžio…
Parmigiana di melanzane
Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • baklažanai
  • be mėsos
  • Italijos virtuvė
  • parmigiana di melanzane

Navigacija tarp įrašų

SVEIKIAU | Bananų duona su kokosų miltais
Granola su kava ir šokoladu

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.