Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
avižos, granola, pusryčiams, savaitės paruoštukai, užkandžiai  /  28 balandžio, 2019

Granola su kava ir šokoladu

by Otilija

Šventa taisyklė – norėdamas pasilengvinti sau gyvenimą, roges ruošk vasarą, o savaitės paruoštukus – sekmadienį. Šio paruoštuko jums turėtų užtekti visai savaitei, o gal net ir ilgiau. Be to, jis labai funkcionalus – skanus įsidėti į jogurtą, varškę, su vaisiais, be nieko… Gali atstoti ir pusryčius, ir priešpiečius, ir skanų užkandį, ir net saldumyną prie kavos – kalbu apie granolą. Tai – vienas dalykų, kuriuos labai seniai norėjau išbandyti, bet vis neprisiruošdavau. Pavadinimas skamba gana prašmatniai, o gamyba, atrodo, labai paprasta ir aiški. Bet ar skanu, ar verta, o svarbiausia – ar tikrai valgysim?

Visgi, po šio recepto įsitikinau, kad granola mano namuose bus dažnas svečias, o avižos tikrai gali būti skanios (nesu didelė avižinės košės gerbėja). Be to, turiu iš karto įspėti, kad ji nuodėmingai skani – beveik desertinė. Atsivalgyti sunku!

Idėja iš Saulėtos virtuvės.

Reikės:

  • 2 v. š. tirpios kavos
  • 4 v. š. karšto vandens (kavai tirpinti)
  • 2 stiklinių avižinių dribsnių (geriausia – viso grūdo)
  • 1 stiklinės kapotų lazdyno riešutų
  • 1 stiklinės kokosų drožlių
  • 2 v. š. rudojo cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
  • 0,5 a. š. druskos
  • 1/3 stiklinės klevų sirupo (arba medaus)
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 100 g juodojo šokolado

Gaminimas:

  1. Dubenėlyje užpilame kavą karštu vandeniu, pamaišome, kol ištirps.
  2. Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių, kepimo popieriumi išklojame skardą.
  3. Sukapojame lazdynų riešutus, susmulkiname šokoladą (nedideliais kubeliais).
  4. Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, kokosų drožles, riešutus, rudajį cukrų, vanilinį cukrų ir druską.
  5. Kitame dubenyje išplakame klevų sirupą, alyvuogių aliejų ir kavą, kol gausime vientisą skystį.
  6. Sumaišome plakinį su dribsnių mišiniu – žiūrime, kad viskas gerai pasidengtų ir skystis tolygiai pasiskirstytų. Masė gaunasi lipni – tokia ir turi būti. Atsargiai viską paskirstome ant skardos.
  7. Kišame į orkaitę ir kepame apie 30 minučių. Kas 10 min ištraukiame skardą ir pamaišome dribsnius, kad apkeptų iš visų pusių, gautųsi birūs ir trapūs.
  8. Iškepusius dribsnius atvėsiname ir tik tuomet sudedame šokoladą. Gerai išmaišome. Granolą laikome sandariai uždarytame indelyje – taip ji tarnaus visą savaitę, o gal ir ilgiau, jei nespėsite suvalgyti.
  9. Skanaujame su mėgstamais priedais: varške, jogurtu, šviežiais ar konservuotais vaisiais… Čia jau priklauso tik nuo jūsų fantazijos ir pomėgių 🙂 Man, asmeniškai, skaniausia su jogurtu ir bananu.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • avižos
  • granola
  • Pusryčių patiekalai
  • savaitės paruoštukai

Navigacija tarp įrašų

Itališkas baklažanų apkepas (Parmigiana di melanzane)
Makaronų apkepas su lašiša ir žirneliais

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.