Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
apkepai, lašiša, makaronai, sotu  /  30 balandžio, 2019

Makaronų apkepas su lašiša ir žirneliais

by Otilija

Apkepai yra universalus ir labai praktiškas patiekalas: galima sunaudoti visus šaldytuvo likučius, tinka kone visi produktai, nereikia su mentele stovėti prie viryklės, o nesėkmės tikimybė yra praktiškai nulinė. Būtent todėl jie dominuoja mano virtuvėje ir greičiausiai artimu metu turės visišką daugumą Virtuviniame romane. Tiesa, šis apkepas kiek kitoks, nei mano įprastai kepami – jis su labai dosniu, sūriniu užpilu, kuris puikiai sulipina visus ingredientus. O kur dar nepakartojamas žirnelių ir lašišos derinys… Skonis jaukus ir naminis, bet reikia pripažinti, kad šis patiekalas nėra lengvas – norėdami liesesnės versijos, tiesiog tiekite makaronus su svogūnais, lašiša ir žirneliais pakepintais su šlakeliu grietinėlės.

Receptą radau žurnale Mano virtuvė.

Reikės:

  • 500 ml pieno
  • 300 g makaronų
  • 300 g lašišos
  • 200 g sūrio
  • 300 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • svogūno
  • 50 g sviesto
  • 50 g miltų
  • druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Išverdame makaronus pagal aprašymą ant pakuotės. Tinka praktiškai visi, aš naudojau penne.
  2. Supjaustome kubeliais lašišą, nuplikome šaldytus žirnelius, kad atitirptų.
  3. Supjaustome svogūną ir pakepiname jį ant sviesto. Kai svogūnas suminkštėja, po truputį maišydami supilame miltus.
  4. Kelias minutes pakepiname miltus, o tada po truputį pradedame pilti pieną. Įpilame šlakelį, išmaišome, vėl įpilame, ir taip kol supilsime visą pieną. Paskaniname druska, pipirais, suberiame sūrį ir išjungiame kaitrą. Gerai išmaišome, kol sūris išsilydys.
  5. Makaronus, žirnelius ir lašišą sumaišome ir sudedame į kepimo indą.
  6. Užpilame ant viršaus padažą, šiek tiek pamaišome, kad tolygiai pasiskirstytų, ir kišame į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 25 minutes.
  7. Tiekiame pabarstę šviežiomis petražolėmis ir parmezanu.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • apkepai
  • Lašiša
  • makaronai
  • sotu

Navigacija tarp įrašų

Granola su kava ir šokoladu
SVEIKIAU | Gaspačio – šalta pomidorų sriuba

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.