Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
sriubos, sveika  /  1 gegužės, 2019

SVEIKIAU | Gaspačio – šalta pomidorų sriuba

by Otilija

Kai sakau, kad vasaros sezonu valgau vien šaltibarščius, aš tikrai nejuokauju – toks jausmas, kad mūsų namuose jų puodas niekada neištuštėja. Tačiau šaltibarščiai yra, aišku, nors ir geriausia, bet tikrai ne vienintelė šalta sriuba pasaulyje. Ta proga nusprendžiau išbandyti gaspačio – ispanišką šaltą pomidorų sriubą. Kaip sufleruoja pavadinimas, pirmu smuiku čia groja pomidorai. Variacijų yra įvairių: su daugiau daržovių, skystesnė, tirštesnė, aštresnė, todėl kiekviena šeimininkė, ko gero, turi savą receptą. Aš dalinuosi savuoju, o jūs galite pakoreguoti pagal savo pomėgius. Beje, daug kas priklauso ir nuo daržovių – acto ar cukraus gali ir visai neprireikti. Puikiai tinka ir kitos prieskoninės žolelės, ne tik petražolės – galite naudoti baziliką, kalendrą, kuminą, krapus ir t. t.

Man ši sriuba primena Kruvinąją Merę (na, tik atmetus degtinę), o didžausias pliusas tas, kad ji nepaprastai greitai ir lengvai pagaminama.

Reikės:

  • 0,5 raudonojo svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • saliero stiebo
  • 6 pomidorų
  • 2 agurkų (trumpavaisių)
  • paprikos (tinka tiek žalia, tiek raudona)
  • saujelės šviežių petražolių
  • 400 ml pomidorų sulčių
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. Vorčesterio padažo
  • šlakelio Tabasco padažo (aštrumui, tinka ir čili pipiriukas)
  • 1 v. š. raudonojo vyno acto
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 1 v. š. cukraus
  • druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Supjaustome 4 pomidorus ir agurką, išiimame sėklytes. Tai svarbu, kad sriubos tekstūra būtu maloni gomuriui. Likusius pomidorus ir agurką panaudosime vėliau.
  2. Maisto smulkintuvu (ar kokteilių plaktuvu) susmulkiname gabaliukais supjaustytas daržoves: svogūną, česnaką, salierą, petražoles, pomidorus, agurką, papriką. Užpilame sultis, dar šiek tiek patriname, kad gautume vientisą masę.
  3. Supilame skystuosius ingredientus: actą, citrinos sultis, Tabasco, Vorčesterio padažą, alyvuogių aliejų. Sudedame cukrų, pagardiname druska ir pipirais pagal skonį. Gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą atvėsti (tai – labai svarbu, atšaldžius atsiskleidžia nauji skoniai).
  4. Sriubai gerai atšalus (po kelių valandų) tiekiame ant viršaus užbarstę po saują pjaustytų agurkų ir pomidorų. Čia jau sėklytes galite ir palikti, o lupti daržoves ar ne – spręskite patys. Puikiai tinka ir riekelė skrudintos duonos šalia 🙂

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • sriubos
  • sveika

Navigacija tarp įrašų

Makaronų apkepas su lašiša ir žirneliais
Perlinių kruopų risotto su čiorisu

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.