Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
saldu, sveika, varškė  /  4 gegužės, 2019

SVEIKIAU | Varškės ir bananų apkepas

by Otilija

Toliau tęsiu savo eksperimentus su kokosų miltais ir bananais. Šis varškės ir bananų apkepas pavyko ne tik labai skanus ir sveikas, bet ir paprastas kaip dukart du. Skanus tiek šiltas (ypač su šaukštu grietinės ar graikiško jogurto), tiek pravėsęs, todėl gali atlikti ir greitos vakarienės, ir deserto prie kavos funkciją. Visgi, rekomenduočiau valgyti šiltą. Jis labai drėgnas, o geriausia dalis ta, kad į patį apkepą nesideda joks pridėtinis cukrus – natūraliai saldu nuo bananų. Truputį pasisaldinti papildomai galite nebent su priedais, ką aš ir padariau 🙂

Reikės (mažam kepimo indui):

  • 2 sunokusių bananų
  • pakelio pusriebės varškės (180-200 g)
  • 2 kiaušinių
  • 1 didelio v. š. kokosų miltų (galite naudoti ir paprastus, bet jų reikės daugiau – 2-3 kupinų šaukštų)
  • saujelės uogų, pvz., mėlynių (jei norite)

Pastaba. Jei uogas nuspręsite kepti, geriausia jas naudoti šviežias ir mažiau vandeningas, kad nepasidarytumėte didelio jovalo kepimo inde (kaip matysite mano nuotraukose), bet aš kepimo dieną turėjau tik šaldytų (naudojau gervuoges ir žemuoges), todėl pakepinau jas nepridegančioje keptuvėje su šiek tiek klevų sirupo, kad atitirptų ir išleistų vandenį. Kai sudėjau jas ant apkepo, dar šiek tiek pabarsčiau cukrumi, kad gražiau sukeptų. Viršus gavosi tikrai labai gražus ir skanus. Uogų galima ir išvis nedėti, arba pasipuošti jomis tik jau iškepusį apkepą.

Gaminimas:

  1. Maisto smulkintuvu (arba šakute) sutriname bananus su varške.
  2. Įmušame kiaušinius, sudedame miltus ir gerai išmaišome (tą irgi galite atlikti maisto smulkintuvu arba tiesiog šluotele).
  3. Supilame tešlą į kepimo indą ir apkrauname uogomis.
  4. Apie 45 minutes kepame iki 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Štai ir viskas! Skanaus 🙂

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • bananai
  • sveika
  • varškė

Navigacija tarp įrašų

Perlinių kruopų risotto su čiorisu
Graikija kvepianti menkė

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.