Menkė yra puiki žuvis – švelnaus skonio, lengvai pagaminama, greitai iškepanti. Galėčiau valgyti kasdien! Šiame recepte menkė pavadinta graikiška tik dėl prieskonių – kalendros, kumino, paprikos, česnako ir petražolių – kombinacijos. Rezultatas gavosi tikrai neprastas, todėl rekomenduoju išbandyti. O ir pagaminamas šis patiekalas labai greitai – nesugaišite nė pusvalandžio.
Receptą radau čia.
Reikės:
- 4-6 menkės filė gabalėlių
- 5 skiltelių česnako
- ryšulėlio petražolių
Citrininiam mišiniui:
- 5 v. š. citrinų sulčių
- 5 v. š. alyvuogių aliejaus
- 2 v. š. tirpinto sviesto
Miltų mišiniui:
- 1/3 puodelio miltų
- 1 a. š. džiovintos kalendros
- 1 a. š. paprikos miltelių
- 0,5 a. š. kumino miltelių
- 1. a. š. druskos
- 0,5 a. š. pipirų
Gaminimas:
- Menkės filė supjaustome gabaliukais ir nusausiname.
- Patogiame mirkymui dubenyje susimaišome miltų mišinį: miltus, kalendrą, papriką, kuminą, druską ir pipirus.
- Kitame dubenyje susimaišome citrinų sultis, alyvuogių aliejų ir tirpintą sviestą. Jei jūsų turimas alyvuogių aliejus labai ryškaus ar įkyraus skonio, galite jo dėti mažiau (ar pakeisti keliais papildomais sviesto ar bet kokio kito aliejaus šaukštais).
- Menkės gabalėlius merkiame į citrininį mišinį, nukratome perteklių ir apvoliojame miltuose.
- Įkaitiname keptuvėje šlakelį aliejaus ir lengvai apkepiname menkės gabalėlius iš abiejų pusių (bet neiškepame).
- Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Keptuvę su visu turiniu reikės kišti į orkaitę, tad jei jūsų keptuvė tam netinkama, atsargiai perkelkite menkę į kepimo indą.
- Į citrininio mišinio likučius sudedame smulkintą česnaką ir apglaistome juo menkės gabalėlius.
- Menkę kišame į orkaitę ir kepame apie 10-12 minučių.
- Kol menkė kepa, susmulkiname petražoles.
- Iškepusią menkę apibarstome petražolėmis ir tiekiame su mėgstamu garnyru. Aš šį kartą rinkausi kuskusą su petražolėmis ir keptuvėje su prieskoniais pakepintas morkas, cukinijas ir pupeles.
Skanaus!




Socialiniai tinklai: