Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
desertai, saldu, varškė  /  8 gegužės, 2019

Varškės desertas su biskvitu ir uogomis

by Otilija

Kaip ten sakoma, gyvenimas per trumpas, kad atsisakytume deserto?

Šįkart dalinuosi labai gaivaus ir pavasariško deserto su varške, biskvito gabalėliais ir uogomis receptu. Iškart įspėju – jis nėra labai saldus (bet pakankamai), todėl, jei mėgstate saldžiai, dėkite daugiau cukraus 🙂 Varškės nemylintiems taip pat netiks – varškė čia puikiai jaučiasi. Žinoma, užpilą iš varškinio galite keisti į jogurtinį (jogurtas + želatina) ar paprasčiausiai naudoti spalvotą želė – skonis vis tiek bus puikus.

Iš nurodyto kiekio gaunasi bent dvigubai daugiau deserto, nei matyti mano nuotraukose – naudojau kelias formas 🙂

Reikės:

  • 500 g varškės
  • 250 g graikiško jogurto
  • 200 ml grietinėlės
  • 100 ml vandens
  • nedidelio biskvito (galite naudoti pirktinį arba išsikepti pagal pirmą pasitaikiusi receptą; aš kepiau iš 120 g miltų, 120 g cukraus, 4 kiaušinių, šaukštelio vanilinio cukraus ir šaukštelio kepimo miltelių).
  • 3 v. š. cukraus
  • pačių įvairiausių uogų ar vaisių: tinka konservuoti ananasai, persikai, raudonosios vynuogės, šilauogės, braškės, bananai (svarbu, kad uogos ar vaisiai nebūtų rūgštūs)
  • želatinos (kiekis priklauso nuo jūsų naudojamos; kremo, kurį stingdysime, gaunasi apie gerą litrą – aš sunaudojau 8 arbatinius šaukštelius)

Gaminimas:

  1. Išsikepame ir atvėsiname biskvitą, jei nusprendžiame gaminti jį patys (labai gerai išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, lėtai maišydami supilame persijotus miltus su kepimo milteliais ir kepame apie 30 minučių iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje).
  2. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
  3. Uogas / vaisius nuplauname ir susipjaustome gabalėliais.
  4. Varškę kruopščiai sutriname su jogurtu, cukrumi ir 1/4 grietinėlės, kol gausime vientisą masę (galima naudoti ir maisto smulktuvą).
  5. Biskvitą supjaustome kubeliais.
  6. Pasiruošiame indą, kuriame stingdysime desertą. Rekomenduoju naudoti silikoninę formą – iš tokių lengviausia išimti želatininius desertus.
  7. Likusią grietinėlę pašildome (neužviriname) ir ištirpiname joje išbrinkusią želatiną. Lėtai maišydami supilame gautą skystį į varškės masę ir labai gerai išmaišome (pvz., šluotele), kad želatina tolygiai pasiskirstytų ir neliktų gumulėlių.
  8. Formoje, kurioje stingdysime desertą, paskleidžiame biskvitą ir uogas.
  9. Užpilame varškės masę ir dedame į šaldytuvą. Geriausia palaikyti per naktį, nors aš savąjį desertą atakavau jau po kelių valandų… 🙂

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • desertai
  • saldu
  • varškė
  • želė

Navigacija tarp įrašų

Graikija kvepianti menkė
Krevetės kiniškai

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.