Tubūt sakau tai jau kone kiekvieną savaitę, bet na ir sunki savaitė pasitaikė! Reikalų daugiau, negu laiko, o žmogiškosios baterijos jau visai nusėdę. Žiūriu į save veidrodyje – į tuos pajuodusius paakius, nuolat pasišiaušusius plaukus, papilkėjusį veidą – ir svarstau, koks velnias liepė atostogas pasiimti taip vėlai – tik liepą?! Kol iki atostogų dar beveik du mėnesiai, reikia kažkaip suimti save į rankas ir darbuotis toliau. O kas daugiau padės pakūrenti tą prigesųsį vidinį varikliuką, jei ne maistas ir ne Virtuvinio romano terapija…
Grįžtant prie maisto… Šis receptas – supaprastintas ir suprimityvintas kung pao shrimp – populiaraus kinų virtuvės gatvės maisto – receptas. Jį sekant vakarienė ant stalo garuos vos per 20-30 minučių.
Reikės:
- makaronų (tinka jūsų mėgstami Wok makaronai, aš naudojau kiaušininius; kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus)
Padažui:
- 4 v. š. sojos padažo
- 4 v. š. vandens arba sultinio
- 1 a. š. krakmolo
- 1 a. š. sezamų aliejaus
- šiek tiek pipirų
- 1 a. š. ryžių acto (arba obuolių acto)
- 1 v. š. cukraus
Krevetėms:
- 300 g krevečių (valytų, bet jei norite, uodegėles galite palikti; tinka šaldytos)
- 1 žaliosios paprikos
- 2 cm imbiero gabaliuko
- čili pipirų (pagal skonį; šviežių arba džiovintų)
- 1/4 svogūno
- kelių skiltelių česnako
- 5 svogūnų laiškų (dalių nuo apačios – kuo baltesnės, tuo geriau)
Gaminimas:
- Nulupame ir smulkiai supjaustome imbierą bei česnaką.
- Susmulkiname svogūną, svogūnų laiškus, žaliąją papriką ir čili pipiriuką (-us).
- Sumaišome padažo ingredientus į vientisą masę ir atidedame.
- Išsiverdame makaronus pagal aprašymą ant pakuotės.
- Keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus aliejus (geriausia – sezamų, bet tinka ir kiti).
- Pakepiname česnaką ir imbierą. Kai pasklinda aromatas, suberiame svogūną ir papriką. Kelias minutes pakaitiname.
- Sudedame čili pipirą, pakepiname dar kelias minutes.
- Į keptuvę sumetame krevetes ir maišydami pakepiname.
- Kai krevetės apkepa, supilame padažą, sudedame smulkintus svogūnų laiškus, pakepiname, kol sutirštėja, ir išjungiame kaitrą.
- Tiekiame su makaronais: galime sumaišyti viską į bendrą patiekalą arba tiekti atskirai.
Štai ir viskas. Skanaus! Beje, jei trūksta skonių, kepančias krevetes galite šiek tiek pašlakstyti citrina, o į padažą įpilti šaukštelį austrių padažo.




