Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
Azijos virtuvė, krevetės, makaronai, sotu  /  10 gegužės, 2019

Krevetės kiniškai

by Otilija

Tubūt sakau tai jau kone kiekvieną savaitę, bet na ir sunki savaitė pasitaikė! Reikalų daugiau, negu laiko, o žmogiškosios baterijos jau visai nusėdę. Žiūriu į save veidrodyje – į tuos pajuodusius paakius, nuolat pasišiaušusius plaukus, papilkėjusį veidą – ir svarstau, koks velnias liepė atostogas pasiimti taip vėlai – tik liepą?! Kol iki atostogų dar beveik du mėnesiai, reikia kažkaip suimti save į rankas ir darbuotis toliau. O kas daugiau padės pakūrenti tą prigesųsį vidinį varikliuką, jei ne maistas ir ne Virtuvinio romano terapija…

Grįžtant prie maisto… Šis receptas – supaprastintas ir suprimityvintas kung pao shrimp – populiaraus kinų virtuvės gatvės maisto – receptas. Jį sekant vakarienė ant stalo garuos vos per 20-30 minučių.

Reikės:

  • makaronų (tinka jūsų mėgstami Wok makaronai, aš naudojau kiaušininius; kiekis priklauso nuo valgytojų skaičiaus)

Padažui:

  • 4 v. š. sojos padažo
  • 4 v. š. vandens arba sultinio
  • 1 a. š. krakmolo
  • 1 a. š. sezamų aliejaus
  • šiek tiek pipirų
  • 1 a. š. ryžių acto (arba obuolių acto)
  • 1 v. š. cukraus

Krevetėms:

  • 300 g krevečių (valytų, bet jei norite, uodegėles galite palikti; tinka šaldytos)
  • 1 žaliosios paprikos
  • 2 cm imbiero gabaliuko
  • čili pipirų (pagal skonį; šviežių arba džiovintų)
  • 1/4 svogūno
  • kelių skiltelių česnako
  • 5 svogūnų laiškų (dalių nuo apačios – kuo baltesnės, tuo geriau)

Gaminimas:

  1. Nulupame ir smulkiai supjaustome imbierą bei česnaką.
  2. Susmulkiname svogūną, svogūnų laiškus, žaliąją papriką ir čili pipiriuką (-us).
  3. Sumaišome padažo ingredientus į vientisą masę ir atidedame.
  4. Išsiverdame makaronus pagal aprašymą ant pakuotės.
  5. Keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus aliejus (geriausia – sezamų, bet tinka ir kiti).
  6. Pakepiname česnaką ir imbierą. Kai pasklinda aromatas, suberiame svogūną ir papriką. Kelias minutes pakaitiname.
  7. Sudedame čili pipirą, pakepiname dar kelias minutes.
  8. Į keptuvę sumetame krevetes ir maišydami pakepiname.
  9. Kai krevetės apkepa, supilame padažą, sudedame smulkintus svogūnų laiškus, pakepiname, kol sutirštėja, ir išjungiame kaitrą.
  10. Tiekiame su makaronais: galime sumaišyti viską į bendrą patiekalą arba tiekti atskirai.

Štai ir viskas. Skanaus! Beje, jei trūksta skonių, kepančias krevetes galite šiek tiek pašlakstyti citrina, o į padažą įpilti šaukštelį austrių padažo.

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Azijos virtuvė
  • krevetės
  • makaronai
  • sotu

Navigacija tarp įrašų

Varškės desertas su biskvitu ir uogomis
Tinginių balandėliai

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.