Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
iš mamos archyvų, kiauliena, patiekalai iš faršo, sotu  /  11 gegužės, 2019

Tinginių balandėliai

by Otilija

Prisipažinkite nuoširdžiai, ar neužsinorite kartais paprasto, ūkiško, naminio maisto? Juk taip gera virtuvėje uosti vaikystę ir močiutės šeiminkavimus primenantį kvapą…

Balandėliai – mano vaikystės patiekalas-karalius. Valgydavau juos pilnais žandais nuo mažų dienų. Deja, neturiu tiek kantrybės, kiek močiutė, todėl vieninteliai, kuriuos gaminu, yra tinginių balandėliai. Vaizdas gal ne toks žavingas, bet skonis – nė kiek ne prastesnis.

Reikės:

  • kiaulienos faršo (apie 600 g)
  • kiaušinio
  • skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
  • kelių šaukštų grietinės
  • šaukšto pomidorų padažo arba pastos
  • kelių skiltelių česnako
  • pusės didelio svogūno
  • 50 g ilgagrūdžių ryžių (pusės pakelio)
  • nedidelio šviežaus kopūsto
  • 3-4 morkų
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • pusės šaukštelio čiobrelių
  • vandens arba sultinio (troškinimui)

Košei:

  • gabalėlio saliero šaknies (nediduko, skonio jis turi nemažai)
  • moliūgo ir bulvių (maždaug santykiu 40:60)
  • gabalėlio sviesto
  • šiek tiek skysčio nuo virusių daržovių arba grietinėlės
  • druskos, pipirų, česnako miltelių (jei norisi)

Gaminimas:

  1. Ryžius išverdame (ne iki galo, maždaug pusę skirto laiko).
  2. Ant aliejaus pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką.
  3. Į faršą įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, čiobrelius, sudedame ryžius, svogūną ir česnaką. Išminkome ir suformuojame kukulius.
  4. Kukuliukus šiek tiek pakepiname iš abiejų pusių.
  5. Morkas sutarkuojame ir truputį pakepiname (nebūtina – čia kad greičiau išsitroškintų).
  6. Sutarkuojame kopūstą.
  7. Į indą, kuriame troškinsime balandėlius, dedame pusę kopūstų, morkų, sudedame kukulius, užklojame juos likusiais kopūstais ir morkomis. Užpilame sultiniu arba vandeniu (kad apsemtų maždaug ketvirtį-trečdalį indo), užpilame konservuotus pomidorus. Šiek tiek pamaišome. Troškinti dedame arba į orkaitę, arba troškiname ant viryklės.
  8. Troškiname apie 40 minučių. Praėjus maždaug pusei laiko, į troškinį dedame kelis šaukštus grietinės, pomidorų padažo arba pastos, išmaišome ir baigiame troškinti.

Kol troškinasi balandėliai, pasiruošiame košę.

  • Daržoves (salierą, bulves, moliūgą) nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
  • Jas išverdame ir sutriname (paskystiname košę grietinėle arba skysčiu nuo virusių daržovių, bet daug nereikės – košė kur kas vandeningesnė, nei vien bulvių).
  • Įdedame gabalėlį sviestos, druskos ir pipirų pagal skonį. Jei norisi, galima pagardinti česnaku. Gerai pertriname, kol gauname vientisą masę.

Tiekiame balandėlius su koše ir mėgaujamės!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • iš mamos archyvų
  • kiauliena
  • patiekalai iš faršo
  • sotu

Navigacija tarp įrašų

Krevetės kiniškai
Pikantiškos avokado salotos

2 comments

  • Tomas
    12 spalio, 2019

    Puikus, greitas receptas. Labai skanu!

    Reply
    • Otilija
      12 spalio, 2019

      Smagu, kad patiko!

      Reply

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.