Šią savaitę visai neturiu įkvėpimo gaminti, todėl vienintelis kriterijus – pagaminimo laikas ir minimalios pastangos 🙂 O šį patiekalą tikrai pagaminsite labai greitai, ypač jeigu turėsite anksčiau išvirtų kiaušinių. Be to, skonis kaip mano labai mėgstamos parduotuvinės pikantiškos mišrainės, tik kur kas maistingiau ir kiek sveikiau. Mano avokadai buvo tokie prinokę ir minkšti, kad iš salotų gavosi beveik užtepėlė. Bet taip gal net skaniau, ypač jei šalia traškus skrebutis… 🙂
Reikės:
- 2 prinokusių avokadų
- 10 vyšninių pomidoriukų
- 2 kiaušinių
- 80 g kietojo sūrio
- 1,5 v. š. graikiško jogurto
- 1 a. š. Dižono garstyčių
- šiek tiek citrinos sulčių
- 2 skiltelių česnako
- druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Išsiverdame du kiaušinius.
- Perpjauname avokadus perpus ir išskobiame.
- Avokado minkštimą supjaustome kubeliais, pašlakstome citrina, pabarstome druska ir pipirais.
- Įtarkuojame kiaušinį ir sūrį (aš naudojau iškart smulkintą Rokiškio Grand sūrį).
- Supjaustome pomidorus ir sudedame juos į avokado, kiaušinių ir sūrio mišinį.
- Atskirame dubenėlyje susimaišome padažą: garstyčias, graikišką jogurtą, šlakelį citrinos sulčių ir smulkintas česnako skilteles.
- Sumaišome salotas ir padažą.
- Prikrauname avokadų laivelius salotomis ir tiekiame su skrebučiais.


Socialiniai tinklai: