Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
bulvių patiekalai, įdarytos daržovės, sotu  /  16 gegužės, 2019

Įdarytos saldžios bulvės su česnakiniu jogurto padažu

by Otilija

Nėra čia ką slėpti – aš negaliu gyventi be bulvių. Dievinu bulvių košę, mamos keptą kugelį, šviežias bulvytes su voveraičių padažu… Nemažiau man patinka ir tradicinės bulvės puseserė saldžioji bulvė – ryškesnė, saldensė, puošnesnė. Saldžios bulvės – ne tik gardi, bet maistinga daržovė. Yra galybė būtų įkomponuoti jas į įvairias sriubas, troškinius, bet man jos pačios skaniausios tiesiog keptos orkaitėje. O jei dar su skaniu padažu, kurį kabinant šaukštais negraužia sąžinė…

Ruošos čia mažokai, tačiau bulvės kepa ilgai. Norėdami paruošti šį patiekalą greičiau, galite bulves pjauti per pusę.

Reikės:

  • saldžių bulvių (kiekis priklauso nuo valgytojų – aš kepiau apie 8)
  • 100 g čederio sūrio
  • 100 g fetos sūrio
  • kelių šoninės riekelių
  • šviežių petražolių
  • druskos, pipirų, aliejaus

Padažui:

  • 400 g graikiško jogurto
  • 5 skiltelių česnako
  • 1 citrinos sulčių (vertinkite pagal skonį, gali prireikti ir daugiau)
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • kelių šakelių šviežių krapų

Gaminimas:

  1. Bulves švariai nuplauname (geriausia nušveisti švaria kempinėle), nusausiname, apšlakstome aliejumi, įtriname druska, pipirais ir kišame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame, kol suminkštės (užtruks apie valandą).
  2. Susmulkiname krapus, česnaką ir sumaišome visus padažo ingredientus. Paragaujame, ar nieko netrūksta, ir dedame į šaldytuvą, kol prireiks.
  3. Šoninės riekeles iš abiejų pusių paskrudiname sausoje keptuvėje.
  4. Sutarkuojame čederį, sutrupiname fetos sūrį ir šoninės gabaliukus.
  5. Kai bulvės iškepa, įpjauname jas perpus (ne iki galo) ir atverčiame. Galime šiek tiek patraiškyti šakute, kad būtų lengviau įdaryti. Viršų apibarstome sūrių ir šoninės mišiniu ir grąžiname į orkaitę, kol sūris išsilydys.
  6. Iškepusias bulves apibarstome smulkintomis petražolėmis ir tiekiame su česnakiniu jogurto padažu. Derinys tikrai nepakartojamas!

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • sotu

Navigacija tarp įrašų

SVEIKIAU | Nuogas mėsainis
Kokosinis baltojo šokolado sūrio tortas

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.