Nėra čia ką slėpti – aš negaliu gyventi be bulvių. Dievinu bulvių košę, mamos keptą kugelį, šviežias bulvytes su voveraičių padažu… Nemažiau man patinka ir tradicinės bulvės puseserė saldžioji bulvė – ryškesnė, saldensė, puošnesnė. Saldžios bulvės – ne tik gardi, bet maistinga daržovė. Yra galybė būtų įkomponuoti jas į įvairias sriubas, troškinius, bet man jos pačios skaniausios tiesiog keptos orkaitėje. O jei dar su skaniu padažu, kurį kabinant šaukštais negraužia sąžinė…
Ruošos čia mažokai, tačiau bulvės kepa ilgai. Norėdami paruošti šį patiekalą greičiau, galite bulves pjauti per pusę.
Reikės:
- saldžių bulvių (kiekis priklauso nuo valgytojų – aš kepiau apie 8)
- 100 g čederio sūrio
- 100 g fetos sūrio
- kelių šoninės riekelių
- šviežių petražolių
- druskos, pipirų, aliejaus
Padažui:
- 400 g graikiško jogurto
- 5 skiltelių česnako
- 1 citrinos sulčių (vertinkite pagal skonį, gali prireikti ir daugiau)
- druskos, pipirų pagal skonį
- kelių šakelių šviežių krapų
Gaminimas:
- Bulves švariai nuplauname (geriausia nušveisti švaria kempinėle), nusausiname, apšlakstome aliejumi, įtriname druska, pipirais ir kišame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame, kol suminkštės (užtruks apie valandą).
- Susmulkiname krapus, česnaką ir sumaišome visus padažo ingredientus. Paragaujame, ar nieko netrūksta, ir dedame į šaldytuvą, kol prireiks.
- Šoninės riekeles iš abiejų pusių paskrudiname sausoje keptuvėje.
- Sutarkuojame čederį, sutrupiname fetos sūrį ir šoninės gabaliukus.
- Kai bulvės iškepa, įpjauname jas perpus (ne iki galo) ir atverčiame. Galime šiek tiek patraiškyti šakute, kad būtų lengviau įdaryti. Viršų apibarstome sūrių ir šoninės mišiniu ir grąžiname į orkaitę, kol sūris išsilydys.
- Iškepusias bulves apibarstome smulkintomis petražolėmis ir tiekiame su česnakiniu jogurto padažu. Derinys tikrai nepakartojamas!
Skanaus!



Socialiniai tinklai: