Šį troškinį gaminau praėjusią savaitę, tad aprašinėju tikrai pavėluotai – termometrų stulpeliams mušant gegužės rekordus karšto troškinio norisi mažiausiai. Bet patikėkite, jis geras! Lengvas, švelnus ir laaaabai jaukus. O kaip kvepia! Visiškas tipinio naminio maisto pavyzdys. Skonis toks, kad įtiks visiems – tiek patiems mažiausiems, tiek suaugusiems.
Šį troškinį gaminau pagal Saulėtos virtuvės receptą.
Reikės:
- 600 g vištienos filė (arba šlaunelių mėsos)
- druskos, pipirų
- šiek tiek aliejaus (kepimui)
- svogūno
- kelių skiltelių česnako
- 4 morkų
- skardinės kokosų pieno (400 ml)
- pakuotės šaldytų žirnelių (400 g)
- 250 g basmatti ryžių (tinka ir kitokie)
- maždaug litro vištienos sultinio
- 1 a. š. malto kumino
- 1 a. š. džiovintų raudonėlių
- 1 a. š. ciberžolės
- 1 a. š. kario prieskonių
Gaminimas:
- Dideliame puode ar keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus aliejaus ir iš visų pusių apkepame nedideliais gabaliukais supjaustytą, druska ir pipirais pagardintą vištieną. Kai gabalėliai apskrunda (po 3-4 minučių), nuimame nuo kaitros ir atidedame.
- Į tą patį puodą ar keptuvę sumetame smulkintą svogūną, česnaką, kuminą, raudonėlį, ciberžolę ir karį. Užpilame samčiu sultinio ir troškiname, kol svogūnas suminkštės.
- Kol svogūnas troškinasi, plonomis riekelėmis susipjaustome morkas. Jas taip pat suberiame į keptuvę.
- Į troškinį suberiame žirnelius, supilame kokosų pieną ir dar samtį sultinio.
- Grąžiname į keptuvę vištieną, supilame ryžius.
- Troškinį kaitiname, kol skystis užverda. Pamaišome, pagardiname druska, pipirais, o kai skystis susigeria ir nugaruoja – įpilame dar samtelį. Tai kartojame, kol ryžiai ir vištiena galutinai išverda, o morkos suminkštėja. Jei nenorite stovėti prie troškintuvo, galite skystį supilti visą iškart ir troškinti uždengus, tik tuomet reikėtų tiksliau pamatuoti, kiek sultinio reikės (čia jau pagal jūsų naudojamų ryžių rūšį ir kiekį).
- Kaitrą išjungiame, leidžiame kelias minutes pastovėti ir tiekiame!
Skanaus!




Socialiniai tinklai: