Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
sotu, troškiniai, vištiena  /  25 gegužės, 2019

Vištienos šlaunelės garstyčių ir grietinėlės padaže su gaiviu brokolių ir smidrų garnyru

by Otilija

Nežinau, kaip jums, bet man būna dienų, kai atrodo beveik neįmanoma pakilti nuo sofos, kai akis įkyriai bado neplautos grindys, ant smakro iškyla bjaurus spuogas, plaukai primena šluotą, o darbiniai ir buitiniai rūpesčiai taip smaugia, kad norisi tik pabėgti į šiltus kraštus ir niekada nesigręžioti atgal. Belieka gerai save supurtyti ir priminti, kad ne spuogai gyvenime svarbiausia, kad darbą galima pakeisti, kad reikia apskritai pasidžiaugti, kad turiu gražius namus, kad šalia visada yra Laurynas, kuris, kai vaikštau bambėdama, turi kantrybės šimtą kartų per dieną mane apkabinti ir pakartoti, kad viskas gerai, kad aš jam graži, kad tokių absurdiškų problemų prisigalvojame tik kai iš esmės neturime dėl ko skųstis. Na, ir dar pasigaminti ką nors skanaus ir jaukaus – man comfort food efektas beveik prilygsta tam šiltam ir raminančiam apkabinimui.

Ši troškinta vištiena būtent tokia ir yra – skęstanti padaže, minkštutė, visiškai nereikalaujanti darbo. Geresnė nuotaika garantuota (čia tik jei valgysite saikingai – padauginus maisto gali ištikti dar gilesnė savigraužos krizė)!

Reikės:

  • 1 kg vištienos šlaunelių (apie 10 vnt.)
  • druskos, pipirų
  • kelių šaukštelių sviesto (kepti)
  • kelių šaukštų miltų
  • 3/4 puodelio sultinio (apie 150-180 ml)
  • 1/4 puodelio balto, sauso vyno (apie 50 ml)
  • 120 ml grietinėlės (riebesnės)
  • 1,5 a. š. Dižono garstyčių
  • 2 a. š. smulkintų šviežių čiobrelių

Brokolių ir smidrų garnyrui:

  • brokolio
  • ryšulėlio smidrų
  • pusės citrinos
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • 3 česnako skiltelių

Gaminimas:

  1. Vištienos šlauneles iš abiejų pusių dosniai apibarstome druska ir pipirais.
  2. Sudedame šlauneles į sandarų maišelį, įberiame kelis šaukštus miltų, užspaudžiame ir gerai supurtome, kad šlaunelės pasidengtų miltais (aš naudojau šaldymo maišelį; maniškiai gan maži, tad šlauneles dėjau po kelias). Žinoma, galite ir tiesiog apvolioti miltuose ir kruopščiai nupurtyti jų perteklių.
  3. Didelėje keptuvėje ar troškintuve įkaitiname kelis šaukštelius sviesto (naudojau ghee).
  4. Šlauneles dedame į keptuvę ir gerai apkepiname iš visų pusių (kol apskrus).
  5. Kol vištiena kepa, pasiruošiame padažą: sumaišome vyną, sultinį, grietinėlę, garstyčias, čiobrelius ir šaukštelį miltų. Išmaišome plakimo šluotele.
  6. Kai vištiena apkepa iš visų pusių, užpilame ją padažu ir vis pavartydami, pusiau pridengę dangčiu troškiname apie 15 minučių.
  7. Kol vištiena troškinasi, pasiruošiame brokolių ir smidrų garnyrą: daržoves nuplauname, pasmulkiname, nuplikome karštu vandeniu, tada dubenyje sumaišome su šlakeliu aliejaus, druska, pipirais, smulkintu česnaku ir riekelėmis pjaustyta citrina. Sudedame į įkaitintą keptuvę ir penkias minutes maišydami apkepiname.
  8. Tiekiame vištieną su padažu, smidrais ir brokoliais. Nereikia nė sakyti, kad čia fantastiškai tinka bulvių košė…

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • sotu
  • troškiniai
  • vištiena

Navigacija tarp įrašų

Vištienos troškinys su ryžiais ir kokosų pienu
Greitas kokosinis tiramisu su braškėmis

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.