Šis tiramisu – vienas greičiausiai ir lengviausiai pagaminamų desertų, o skonis ir vaizdas – efektingi. Visgi, jis nėra tikras itališkas desertas – čia nesideda nei kiaušiniai, nei kakava, nei romas ar likeris. Tačiau skoniu jis nenusileidžia, o braškių gaiva puikiai atsveria dangišką kremo saldumą. Puikus desertas artėjančiai Tėvo dienai!
Reikės (4 solidžioms porcijoms):
- 250 g maskarponės
- 250 g riebios grietinėlės
- 150 g biskvitinių sausainių (Lady fingers)
- 3 v. š. cukraus
- 2 v. š. kokosų drožlių
- 2 a. š. kokosų aliejaus (galite ir praleisti, jis tik tam, kad sustiprintų kokosinį skonį)
- puodelio stiprios kavos
- 400 g braškių
Gaminimas:
- Pasigaminame ir atvėsiname puodelį stiprios kavos (galime ją šiek tiek pasaldinti).
- Į kavą įmaišome du šaukštelius kokosų aliejaus.
- Išplakame grietinėlę su maskarpone, cukrumi ir kokosų drožlėmis. Neperplakame!
- Pasiruošiame 4 plačias stiklines ar taures, į kurias dėsime desertą.
- Susipjaustome braškes (aš uogas „ketvirčiavau“).
- Sluoksniuojame desertą: mirkome į kavą perpus perlaužtus sausainius, klojame į stiklines, tuomet užtepame maskarponės kremu, apklojame braškėmis, vėl dedame mirkytus sausainius, vėl kremą, vėl braškes, ir taip tol, kol išnaudosime visą kremą. Galutinis sluoksnis turi būti braškių.
- Šaldome bent kelias valandas. O tada apibarstome kokosų drožlėmis ir tiekiame.
Skanaus!



Socialiniai tinklai: