Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
desertai, pyragai, saldu  /  6 birželio, 2019

Braškių ir rabarbarų trupiniuotis

by Otilija

Nežinau, ar pasigedote, bet „Virtuvinis romanas“ buvo dingęs beveik savaitei. Man atrodo, kad vasarą visgi rašysiu mažiau – karšta, rečiau būname namuose, tad atitinkamai mažiau ir gaminame. Arba valgome vien šaltibarščius, salotas ir visokius greitus kepsnius, nereikalaujančius ilgai kūrenti orkaitės ar budėti prie keptuvės…

Šiandien dalinuosi labai sezoniniu kepiniu – rabarbarų ir braškių trupiniuočiu. Rabarbarai man – vaikystę primenantis skanėstas, kai su sese kieme nusilauždavom po stiebą ir dosniai mirkydavom į cukrų. Tikras skanumėlis! O ir šis pyragas – fantastiškas… Čia puikiai dera saldi, gerai apkepusi sviestinė tešla su gaiviu ir budinančiu rabarbarų rūgštumu. Būtinai išbandykite, verta!

Reikės:

Įdarui:

  • 400 g rabarbarų
  • 400 g braškių
  • 50 g cukraus

Tešlai:

  • 300 g miltų
  • 180 g cukraus
  • 220 g sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • 50 g smulkintų migdolų
  • šiek tiek cukraus pudros papuošti

Gaminimas:

  1. Pirmiausia nuplautus ir riekelėmis supjaustytus rabarbarus užpilame cukrumi, išmaišome ir pusvalandžiui atidedame.
  2. Užminkome tešlą: sumaišome miltus, cukrų ir druską, sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą. Suminkome. Man ruošiant šią tešlą labai pasitarnavo virtuvinio kombaino maišymo antgalis – tešla gavosi tokia it iš smulkių trupinukų, bet kuo puikiausiai galima naudotis rankomis, o vėliau paruošti trupinukus tarka.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių.
  4. Išklojame kepimo indo pagrindą 2/3 tešlos, išlyginame ir padarome kelių centimetrų sieneles. Pabadome šakute, kad kepant per daug nesideformuotų ir nekiltų, ir kišame 12–15 minučių į orkaitę.
  5. Kol pagrindas kepa, susipjaustome braškes (į dvi arba keturias dalis, priklausomai nuo dydžio).
  6. Į mažus gabaliukus susmulkiname migdolus.
  7. Ištraukiame iš orkaitės kiek apkepusį pagrindą, kelias minutes atvėsiname.
  8. Nusausiname rabarbarus, kruopščiai nuspaudžiame susidariusį skystį. Sumaišome juos su braškėmis ir tolygiai nuklojame pyrago pagrindą.
  9. Likusį trečdalį tešlos susmulkiname į trupinukus (tarka) ir sumaišome su smulkintais migdolais. Apibarstome mišiniu braškes ir rabarbarus ir grąžiname pyragą į orkaitę dar 35–40 minučių (aš apie 30 minučių kepiau tiek viršų, tiek apačią, o likusias 10 – tik apačią).
  10. Pyragą atvėsiname, pabarstome cukraus pudra ir tiekiame. Tiesa, jis labai skanus ir šiltas – tiek su ledais, tiek su plakta grietinėle.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • desertai
  • pyragai
  • saldu

Navigacija tarp įrašų

Tortilijos su vištiena ir fetos sūriu
Makaronai su vištiena, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.