Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
makaronai, sotu, vištiena  /  11 birželio, 2019

Makaronai su vištiena, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

by Otilija

Žinote tą jausmą, kai susiplauni visus indus, puodus ir keptuves, išneši šiukšles, nusivalai viryklę ir palaimingai ištiesi kojas ant sofos? Tą kątik ir padariau (na gerai, šiukšles išnešė Laurynas), ir, kol dar nedingo pasiryžimas (kurio šiomis karštomis dienomis – mažiau negu mažai), aprašinėju vakaryštę vakarienę.

Skaniai patiekti makaronus – užduotis paprasta. Iš tiesų, jei tik šaldytuve yra grietinėlės, padažą sumeistrauti įmanoma praktiškai su bet kuo. Šį kartą jo funkcija buvo sunaikinti vištienos ir špinatų likučius.

Reikės:

  • 300 g mėgstamų makaronų (naudojau vamzdelius be gliuteno)
  • maždaug 300 g vištienos (tinka vakarykštė kepta / virta arba šviežia; tiek filė, tiek šlaunelių dalys)
  • 80 g špinatų
  • 10-12 saulėje džiovintų pomidorų gabalėlių
  • svogūno
  • 4 skiltelių česnako
  • 200 ml grietinėlės
  • druskos, pipirų
  • saujelės smulkintų petražolių (patiekti)
  • saujelės kietojo sūrio (tarkuoto, patiekti)

Gaminimas:

  1. Kubeliais susipjaustome svogūną ir saulėje džiovintus pomidorus, susmulkiname česnaką.
  2. Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakelio.
  3. Gabaliukais supjaustome vištieną ir apkepiname keptuvėje. Suberiame smulkintą svogūną ir česnaką (jei vištiena vakarykštė, tai pirmiausia dedame svogūną ir česnaką, tada vištieną).
  4. Vištienai gerai apkepus, į keptuvę sudedame saulėje džiovintus pomidorus, supilame grietinėlę. Pakepiname, kol grietinėlė įkaista, ir suberiame špinatus. Maišome, kol špinatai susileidžia ir padažas sutirštėja.
  5. Pagardiname padažą druska ir pipirais pagal skonį.
  6. Tiekiame padažą atskirai arba sumaišome su makaronais. Aš visada sumaišau ir dar šiek tiek viską pakepinu – man taip skaniausia. Sudėję į dubenėlius makaronus apibarstome tarkuotu sūriu ir smulkintomis petražolėmis.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • makaronai
  • sotu
  • vištiena

Navigacija tarp įrašų

Braškių ir rabarbarų trupiniuotis
Omletas su špinatais, pomidorais ir fetos sūriu

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.