Pusryčiai man yra šventas reikalas. Net ir darbo dienomis niekada neišeinu iš namų jų nepavalgiusi. Kas tai bebūtų – skrebučiai, košė, chia pudingas – kiekvieną rytą jiems pasilieku bent 15 minučių. Geriau eisiu į darbą be vieno antakio, bet pavalgiusi 🙂
Savaitgaliais šis ritualas daug smagesnis. Turiu daug laiko, galiu neskubėdama gurkšnoti kavą, plakti kiaušinius ir dėlioti dienos planus.
Šįkart gaminau labai paprastą omletą, kurio receptu dalinuosi ir su jumis.
Reikės:
- 5-10 kiaušinių (priklauso nuo valgytojų skaičiaus, bet mažiau 5 rinktis nereikėtų, nes omletas bus labai plonytis)
- 80 g smulkintų špinatų (geriau šviežių)
- kelių pomidorų (arba saujelės vyšninių)
- 80 g fetos (tiktų ir varškės sūris)
- poros šaukštų grietinėlės
- 1-2 a. š. itališkų žolelių
- druskos, pipirų pagal skonį
- mėgstamų smulkintų žalumynų (patiekti)
Gaminimas:
- Kiaušinius gerai išplakame su grietinėle, itališkomis žolelėmis, druska ir pipirais pagal skonį.
- Įkaitiname keptuvėje šiek tiek aliejaus, supilame plaktus kiaušinius.
- Šiek tiek apkepus suverčiame smulkintus špinatus, išdėliojame pomidorų riekeles, apibarstome fetos sūriu. Pakepame, kol omletas darosi standus, kraštai ima atšokti nuo keptuvės ir perkeliame 5-10 minučių į iki 200 laipsnių įkaitintą orkiatę, kad baigtų kepti (galite baigti kepti ir keptuvėje, tik uždėkite dangtį, kad ir viršus iškeptų).
- Traukiame iš orkaitės, apibarstome mėgstamais žalumynais ir tiekiame 🙂 Šalia puikiai tinka skrebutis!
Štai ir viskas!
Gero savaitgalio!



Socialiniai tinklai: